Hirdetés
Archivum

Immár bõ kerettel folytatódott a szerb válogatott felkészülése:

:

Hirdetés

Vasárnaptól Zlatibor városában készül 15 fõs kerettel a riói olimpiára az Európa-bajnok szerb válogatott.

Fotó: KSS.rs

Fotó: KSS.rs

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a szerb válogatott kilenc játékossal amolyan önkéntes módon már egy héttel ezelõtt elkezdte a közös munkát. Az elmúlt hetet a keret Belgrádban töltötte. Az akkori felálláshoz (Milica Daboviæ, Tamara Radoèaj, Sa¹a Èaðo, Sara Krnjiæ, Nevena Jovanoviæ, Dajana Butulija, Tijana Ajdukoviæ, Sanja Mandiæ, Dragana Stankoviæ) most csatlakozott az alapcsapatból Jelena Milovanoviæ és az UNIQA Sopron játékosa Danielle Page, illetve a bõ keret tagjai Sanja Orozoviæ, Biljana Stjepanoviæ, Aleksandra Stanaæev és Maja ©koriæ. A kerethez még a WNBA-bõl Ana Dabovic és Sonja Petrovic érkezik. A WNBA utolsó játéknapja az olimpiát megelõzõen július 22-én lesz.

A szerb szövetség közleményében Marina Maljkovic igyekezett tompítani az igencsak felfokozott szurkolói várakozásokat. Kiemelte, hogy a tavalyi Eb-siker ellenére a topligák élcsapataiban még mindig sokkal kevesebb játékosuk játszik, mint az olyan nemzetek válogatottjaiban, amilyen Franciaország, Spanyolország vagy éppen Törökország. Ez azt is jelenti, hogy a játékosainak a lábában sokkal kevesebb az igazán nagy intenzitású nemzetközi tétmérkõzés. A szerb kapitány azt is hozzátette, hogy a fent olvasható 15 fõs keretbõl 10 játékosnak még nincs aláírt szerzõdése a következõ szezonra, ami szintén elképzelhetetlen lenne a nagy nemzeteknél.

A felkészülés során a szerb válogatott elõbb Belgrádban szerepel egy tornán Szenegál és Törökország együttesével, majd már Rióban az ötkarikás játékok elõtt megmérkõznek Brazíliával vagy Ausztráliával. Maljkovic elmondta, hogy nehéz ebben a nyári idõszakban ellenfeleket találni és nagyjából 5-6 „minõségi meccsel” kevesebbet játszanak az olimpia elõtt, mint azok a csapatok, akik szerepeltek az olimpiai selejtezõn.

Hirdetés