Hirdetés
Magyarország

Immár édesanyaként visszatért Győrbe Ruff-Nagy Dóra:

:

Fotó: Zabiny Brno

Hirdetés

Gyermekvállalás után visszatért az UNI-Győr – MÉLY-ÚT együtteséhez Ruff-Nagy Dóra. Az elmúlt évről, a visszatérés kihívásairól és a várakozásairól kérdeztük a győriek irányítóját.

Őszintén szólva én még ott tartok, hogy 2019 nyarán fenn állt annak az esélye, hogy a VBW CEKK Cegléd csapatában fogod folytatni a pályafutásodat. Ezután jött a nem hivatalos hír, hogy babát vársz. Hogy történt pontosan ez az egész csoda? Miként fogadtátok a hírt?

A Ceglédi szerződésem már meg volt, amikor az egyik nap úgy éreztem, hogy valami nem stimmel. Csináltattam egy tesztet, felkerestem az orvosomat és kiderült, hogy kisbabát várunk. Természetesen nagyon örültünk a hírnek.

Hogy van a kisfiad?

Köszönjük, minden rendben van. Nagyon jó fiú. Most múlt fél éves és egy igazi kisember.

Most térjünk át egy kicsit a pályára való visszatéréshez. Tervben volt egyáltalán?

Mindenféleképpen tervben volt, hiszen a kosárlabda az életem. Biztos voltam benne, hogy vissza fogok térni a pályára.

Volt szerepe bárminemű edzésnek a terhesség alatt?

Terhesség alatt csak arra koncentráltam, semmiféle sportot nem űztem. Próbáltam maximálisan a pihenéssel és a kis ‘pocaklakómmal’ foglalkozni.

Fotó: Zabiny Brno

Hogy jött szóba a Győr?

Kaptam egy remek ajánlatot a Győrtől, és mivel egy nagyon jó csapatról van szó, nem mellesleg itt élünk, itt él a családom, ezért nem sokat gondolkodtam rajta, hogy hol folytassam pályafutásom.

Kicsit visszaugrok az időben. Tavalyi év szeptemberében megköttetett a várva várt házasság is, amihez utólag is gratulálok! Megváltoztattad a mezen lévő nevet, vagy maradtál a Nagy-nál?

Köszönjük! A mezen is, mint mindenhol a férjezett nevemet kezdtem el használni, ami Ruff-Nagy lett. Még mindig egy kicsit furcsa, hogy egy másik nevet lehet olvasni a mez hátulján, úgyhogy a pályán még mindenképp szoknom kell.

Ha minden igaz, akkor mostmár 100%-os edzésmunkát végzel. Mit gondolsz az eddigi teljesítményetekről?

Egy fiatal harcos kis társaság vagyunk. Természetesen vannak hibáinak, és még az új játékosoknak is be kell illeszkedniük, de azt gondolom jó úton haladunk.

Hogy látod, hogy fog alakulni ez az elkövetkezendő szezon a Győr számára?

Szeretném, hogy egy sérülésmentes, nagyon jó szezont tudjunk futni. Egy olyan eredményt szeretnénk elérni, amire mindenki büszkén tekinthet majd vissza.

Fotó: Zabiny Brno

Hirdetés