Hirdetés
Magyarország

Indul a rájátszás – Győrbe látogat a TFSE-MTK:

:

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Hirdetés

Kedden elrajtol a rájátszás a hazai élvonalban. A negyeddöntőben a TFSE-MTK a SERCO UNI-Győr gárdájával mérkőzik. Az egyik fél második sikeréig tartó párharc első felvonását kedden 18 órától rendezik Győrben. Magyar Biankát, a TFSE-MTK vezetőedzőjét kérdeztük a várakozásairól.

Március 28., szombat
18:00 SERCO UNI Győr – TFSE-MTK
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Játékvezetők: Varga-Záray Katalin, Györfy Rúben, Jakab László Imre (Sarkadi-Nagy Ágnes)

Szombaton az alapszakasz utolsó fordulójában a TFSE-MTK 95-43-ra múlta felül a PINKK Pécsi 424 gárdáját. A két csapat eltérő célokért küzd, de így is kulcsmeccs volt a TFSE számára a szombati, hiszen győzelmi kényszerben lépett pályára a rájátszásért zajló versenyfutásban. Remek csapatteljesítménnyel sikerült kivívni a győzelmet. A második negyedben 24-17 után 30-2-es futással hagyta álla riválisát a TFSE, melynek keretéből minden bevethető játékos pályára lépett. A stáb 12 és 21 perc között osztotta el a játékidőt.

„Összességében jó meccset játszottunk és magabiztos győzelmet arattunk.” – kezdte visszatekintését Magyar Bianka. „Természetesen egy ilyen mérkőzésből nem szabad messzemenő következtetést levonni. Teljesítettük az előre kitűzött feladatot és mindenkinek megfelelő mennyiségű játékpercet biztosítottunk. Ha a 2023-as évet nézzük, nem szakadt meg a jó sorozatunk. A nyolcból ez volt a hatodik győzelmünk, amivel kivívtuk helyünket a rájátszásban. Nagy eredmény a klubunk számára, hogy mind a négy élvonalbeli évünkben rájátszást érő helyen végeztünk az alapszakaszban. Ez a budapesti csapatok közül csak nekünk sikerült. Erre joggal lehetünk büszkék!”

Mérleget vonva az elmúlt időszakból, a TFSE nagyot hajrázott az alapszakasz második felében és fordulóról fordulóra lépett előre. A közvetlen riválisok ellen megnyert kulcsmeccseken túl még egy bravúrt is elért a Szekszárd legyőzésével.

„Nehéz alapszakasz van mögöttünk, talán minden idők legnehezebbje. Főleg érzelmileg vett ki nagyon sokat mindenkiből, de azt kell szem előtt tartani, hogy még nem zárult le a szezon. Sőt, most jön a legfontosabb szakasz, ahol a legjobb csapatok ellen mutathatjuk meg, hogy mire vagyunk képesek. Szeretnénk még egy fokozattal rákapcsolni. Az érzem, hogy a csapatban még mindig van tartalék. Egyre jobb formába lendülünk, hétről hétre javul a játékunk és ezt tartanánk a rájátszásban is.” – tette hozzá már egy kicsit előre is tekintve Magyar Bianka.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A TFSE-MTK és a Győr idén két alkalommal találkozott. Mindkét összecsapáson győri siker született. Október 30-án a fővárosban 81-64-es sikert aratott az UNI-Győr Beatrice Mompremier 15 és Aaryn Ellenberg 14 pontjával. A januári győri találkozó 97-74-es hazai győzelmet hozott. Ekkor Dombai Réka 23 pontig jutott, míg Beatrice Mompremier 19 pont, 12 lepattanós dupla-duplát ért el.

„Átalakult a Győr az egymás elleni alapszakasz mérkőzéseinkhez képest. Soha nem nyertünk Győrben, de szeretnénk kellemetlen ellenfél lenni. A teljes rájátszásra igaz, hogy nem szabad túlzottan előre tekinteni, arra koncentrálni hány győzelmet szerezhetünk és azokkal milyen pozíciót célozhatunk meg. A célokat a feladatokban és a munkában határozzuk meg, hogy miként tudjuk maximalizálni a leadott teljesítményt. Csak és kizárólag az előttünk álló feladattal foglalkozunk. Azzal, hogy az aktuális mérkőzésen, így már kedden is, szervezett legyen a védekezésünk és támadásban csapatjátékot játszunk, ne álljon meg a labda.” – hangsúlyozta Magyar Bianka.

A győriek a Magyar Kupán elveszítették erre a szezonra Beatrice Mompremier-t. Ugyanakkor a kiváló center hiányában is bajnoki rangadót nyertek Szekszárdon, amivel biztosították a második helyüket az alapszakasz tabelláján.

„Beatrice Mompremier kiválásával nincs klasszikus ötös centere a Győrnek, így jelenleg játékstílusban közelebb áll hozzánk a csapatuk. Ugyanakkor Szekszárdon azt is megmutatták, hogy képesek nélküle is fontos rangadót nyerni. Ismerjük az erősségeiket, például továbbra is náluk játszik a liga egyik legjobb irányítója. Bízom benne, hogy megtaláljuk a gyenge pontjaikat. Továbbra sem mi vagyunk az esélyesek, fegyelmezett, hatékony támadójátékkal és határozott védőmunkával alakíthatunk ki színvonalas meccset. Az is meghatározó lesz, hogy a rájátszásban nincs fiatal szabály. Ez megváltoztathatja a struktúrát a mérkőzéseken. Nehéz feladat előtt állunk, izgatottan várjuk a keddi találkozót!” – összegzett Magyar Bianka.

Fotó: Nagy Gábor / SERCO UNI-Győr

 

Hirdetés