Hirdetés
Archivum

Indul a Szekszárd – Cegléd párharc az 5. helyért:

:

Hirdetés

Szombaton a bronzcsata mellett megkezdõdik az egyik fél második sikeréig tartó párharc az 5. helyért. Az Atomerõmû KSC Szekszárd és a VBW CEKK Cegléd méri össze az erejét.

Ellentétes pozícióból indulva, de mindkét gárda számára egy rendkívül fontos párharc jön. A Szekszárd a negyeddöntõs vereség után teljesen reális célként, elvárásként fogalmazta meg magával szemben a lehetõ legmagasabb pozíció elérését, ami ilyen helyzetben az 5. helyet jelenti. A Cegléd pedig a saját szempontjából egy rendkívül nagy fordulatokat tartogató szezont zárhat óriási sikerrel. Az alapszakasz utolsó fordulójáig kérdéses volt, hogy egyáltalán megszerzi-e az együttes az alapszakasz 8. helyét és ezzel a lehetõséget a rájátszásban való szereplésre. Innentõl viszont párharcot nyerve pályahátrányból, immár egy nagyon sûrû középmezõnyben egy kifejezetten értékes pozícióért harcolhat.

Összességében az 5-8. helyért kiírt csatározásokkal mindkét fél elégedett lehet. A Szekszárd példaértékû módon rendezte a sorait a negyeddöntõs vereséget követõen. Frida Eldebrink nélkül is nagyon szépen felépítette magát akár játékban, akár motivációban. Elég csak a Csata otthonában lejátszott második meccsre gondolni. Végül 117-es VAL mutatóval zárta az összecsapást a KSC. A 24 gólpassz, a 11 szerzett labda, a megnyert lepatatnócsata és az idegenbeli 46%-os mezõnymutató önmagáért beszél. Ezek ismét azok az erények, amik a Szekszárd legversenyképesebb idõszakát jellemzik. Gereben Lívia ponterõs játéka pedig külön öröm mindenkinek, aki követi a fiatal játékosok fejlõdését.

A Cegléd a PEAC ellen a legjobbját nyújtotta. Különösen támadásban igaz ez a kijelentés. Pécsett 54%-os mezõnymutatóval, közte hét sikeres triplával zárt. Hazai környezetben is hat hárompontost értékesített a CEKK. Ráadásul mindkét meccsen 20-20 gólpassza volt, ami azt mutatja, hogy a csapatjáték tavaszra szépen összeállt. Jovana Popovic vezérként extra formát mutatott, de Baughn és Swanier is igazán odatette magát. Sikerült megtalálni azt a motivációs bázist, amivel a légiósok ki tudták magukból hozni a legjobbat. Azt is érdemes hangsúlyozni, hogy Gorjanácz Ágnes mindkét meccsen értékes villanásokkal járult hozzá a sikerhez.

Egy ilyen hosszú szezon végén a helyosztó párharc alkalmával már sokkal kevésbé van jelentõsége a szezon statisztikáinak. Inkább a mentális és az erõnléti tényezõk döntenek. A Szekszárd amiben joggal bízhat, hogy védekezése az 5-8. párharcra is rendkívül stabil maradt. Támadásban pedig továbbra is megvannak azok az értékei, akik ilyen helyzetben dönthetnek. A CEKK érezhetõen egy felfokozott hangulatban készülhet. Nincs veszíteni valója. Támadások hatékonyságágban, összjátékban nagyon sokat lépett elõre tavaszra, így még pályahátrányból is teremthet esélyt magának. Aki szereti a nõi kosárlabdát, azok számára kifejezetten érdekes helyosztó jön.
 

Összehasonlító statisztika

Alapaszakasz


Rájátszás

Hirdetés