Hirdetés
Archivum

Információk az Euroliga 2019/2020-as szezonjáról:

:

Hirdetés

A Sopron Basket a hivatalos honlapján közzétette az elsõ információkat az Euroliga 2019/2020-as szezonjáról. A csoportokat július 23-án sorsolják, változások történtek a a honosított játékosok szerepeltetését illetõen.

Forrás: Sopron Basket hivatalos honlap

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség megküldte az érintett csapatok részére a jövõ évi Nõi Euroliga kiírását.

A sorozat lebonyolítása nem változik, továbbra is 16 csapat alkotja majd a mezõnyt, akiket két nyolcas csoportba fognak besorolni a július 23-i, müncheni sorsoláson. A címvédõ mellett 15 klub vehet részt. A helyeket a nemzeti válogatottak és a klubok elmúlt 3 évi eredményei alapján osztják ki. Amennyiben a rendelkezésre álló helyeknél több csapat jelzi indulási szándékát, akkor selejtezõket fognak kiírni. Egy országból maximum három csapat indulhat a sorozatban.

Az elsõ fordulót október 16-án rendezik. A menetrendben november 6. és 27. között idén is lesz egy kisebb szünet a válogatott programok miatt. A csoport utolsó találkozója február 26-án lesz, melyet követõen március 11-én indul az egyik fél két gyõzelméig tartó rájátszás, heti lebonyolításban. A csoport 5-6. helyezettjei az Európa Kupában folytatják. A FINAL4 küzdelmeit április 17-19. között rendezik.

A korábbi évekhez képest változás történt a játékosok szerepeltetése terén a honosítást illetõen. Az új szabályzat szerint a két nem európai státusszal rendelkezõ játékos mellett egy olyan kosárlabdázó lehet még a keretben, aki a 16. életévének betöltése után lett valamely országban honosítva. Ugyanakkor lehet akár két, sõt három honosított is a csapatban, ez esetben viszont egy, illetve utóbbi esetben egyetlen nem európai állampolgár sem igazolható. Szezon közben a játékos státusza nem változtatható.

A szezonra beregisztrált játékosok által kialakult csapat állományán a korábbi rendnek megfelelõen a következõ szezonban is négy alkalommal van lehetõség változtatni az elsõ fordulót követõen, 2020. március 5-ig.

Forrás: Sopron Basket hivatalos honlap

Hirdetés