Hirdetés
Európa

Innen folytatódik az Euroliga A-csoportja:

:

Hirdetés

Hétfőtől Euroliga buborékos hét jön. Egy csoportot leszámítva lezárul az alapszakasz. Röviden áttekintjük, hogy milyen helyzetből folytatódik a küzdelem. Először az A-csoporttal foglalkozunk.

Az A-csoport kissé lemaradva várja a folytatást, hiszen a 12 mérkőzésből mindössze hármat játszottak le decemberben. A selejtezőben a DVTK-t búcsúztató Izmit ugyanis a Covid-helyzet miatt a HUB1 találkozóira nem tudott kiállni.

A törökök elmaradt meccsei közül a Salamanca ellen január 25-én pótolnak, míg a két orosz gárdához február második felében látogatnak a tervek szerint. Nagy kérdés, hogy milyen formában lesznek. Törökországban 9 győzelemmel és 8 vereséggel állnak a tabellán. December 26. óta az öt meccsükből négyet megnyertek. Ráadásul egy alkalmat leszámítva mindig 80 pont fölé jutottak. Clarissa Dos Santos, Erica Wheeler, Eglė Šikšniūtė és Milica Jovanovic négyese egyre jobb formába lendül.

A csoportot két győzelemmel a Salamanca veretlenül vezeti. Az Orenburgot 28, a Kurszkot 15 ponttal múlták felül Isztambulban. Roberto Iniguez együttese remek formában játszik, a spanyol élvonalban sem találtak legyőzőre. A hátralévő Euroliga meccseiket ráadásul hazai környezetben vívhatják meg, miután a HUB2 házigazdái lesznek jövő héten. Mély a keretük, jól oszlanak meg a terhek és mindig van, aki feljebb tud lépni. A FIBA villámelemzése és a spanyol statisztikák alapján is Katie Lou Samuelson, aki extrát hoz. 15,3 pont felett átlagol 20 meccsen.

A 1/1-es mutatóval álló Nagyezsda Orenburg szintén elégedett lehet az első buborékkal, miután 16 pontos hátrányból felállva verték a Kurszkot. Igaz, utána a Salamanca ellen elfogytak, de két légióssal így is van továbbjutási esélyük. Maros Kovacik ismét remek csapatot épített, ahol az egységre és a küzdőszellemre nem lehet panasz. Monique Billings és Elīna Babkina Dikaioulaku mellett hazai mag kiválóan teljesít. Érdemes rájuk nagyobb terheket pakolni. Januárra ígértek újabb bejelentést, de várhatóan ez már csak akkor fog megérkezni, ha folytathatják tavasszal.

A két vereséget jegyző Dinamo Kurszk játékban és kémiában is messze elmarad a korábbi évektől. Amanda Zahui megsérült, a helyét Eva Lisec vette át januárban. Az egyéni mutatók nem rosszak, Arike Ogunbowale és Stephanie Mavunga is szépen szállítja a pontokat, lepattanókat, ahogy Alex Bentley és Raisa Musina is. Összességében azonban óriási csalódás eddig a teljesítményük. Ettől függetlenül ilyen klasszis keretnél egy-egy egyéni villanás is megváltoztathatja a mérkőzések menetét.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés