Hirdetés
Archivum

Innen indul a WNBA rájátszása:

:

Hirdetés

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, magyar idõ szerint hétfõn hajnalban lezárult a WNBA 2016-os alapszakasza. Nézzük, hogy miként alakul a rájátszás.

Az idei évadban új lebonyolítás lép életbe. A 12 gárda összevont tabellán szerepel és a rájátszás mezõnyét az elsõ nyolc helyezett alkotja. A rájátszás elsõ és második körében a párharcok egy mérkõzésen dõlnek el. A találkozókat mindig a magasabban rangsorolt alakulatok otthonában rendezik.

Az alapszakasz elsõ és második helyezettje az elsõ két fordulóban kiemelt, míg a harmadik és a negyedik helyezett az elsõ fordulóban pihenhet. Ennek megfelelõen a rájátszás elsõ körében a tabella ötödik helyezettje játszik a nyolcadik helyezettel, tehát az Indiana Fever és a Phoenix Mercury. Illetve a tabella hatodik és hetedik helyezettje csatázik, azaz az Atlanta Dream és a Seattle Storm.

A fentebb kiemelt párharcok gyõztesei mérkõznek a tabella harmadik és negyedik helyezettjével a második körben. A harmadik helyezett New York Liberty az Atlanta Dream – Seattle Storm párharc gyõztesét fogadja, a negyedik helyezett Chicago Sky pedig az Indiana Fever – Phoenix Mercury párharc gyõztesét látja vendégül. Ahogy az korábban kiemelésre került, ezek a párharcok is egy meccsen dõlnek el.

A második körös párharcok gyõztesei jutnak az elõdöntõbe, ahol a párharcok már az egyik fél harmadik gyõzelméig tartanak. Az alapszakaszgyõztes Minnesota Lynx a Chicago Sky – Indiana Fever/Phoenix Mercury párharc gyõztesével mérkõzik a fináléba kerülésért, míg a második helyezett Los Angeles Sparks-ra a New York Liberty – Atlanta Dream/Seattle Storm ágról érkezõ gárda vár.

A rájátszás magyar idõ szerint szerdáról csütörtökre virradóra rajtol.

Szeptember 22., csütörtök
00:00 Phoenix Mercury (8.) – Indiana Fever (5.)
02:00 Seattle Storm (7.) – Atlanta Dream (6.)

Hirdetés