Hirdetés
Archivum

Iris Mbulito a soproni U20-as Európa-bajnokság MVP-je:

:

Hirdetés

Vasárnap este lezárult Sopronban az U20-as A-divíziós Európa-bajnokság. Spanyolország nagy fölénnyel védte meg címét. Az eredményhirdetés során az egyéni díjazottakat is megismerhettük.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A 2018-as U20-as Európa-bajnokság legértékesebb játékosa (MVP) a spanyol válogatott 184 cm magas erõcsatára Iris Mbulito lett, aki csapata hét mérkõzésén 24.3 perc alatt 9.7 pontot és 7.7 lepattanót átlagolt. A számok nem feltétlenül adják vissza azt, hogy milyen mértékben magára vállalta a vezér szerepét ebben a remek képességû spanyol csapatban Mbulito. Az Európa-bajnok szempontjából kulcsmeccsnek számító Franciaország elleni negyeddöntõben 12 ponttal, 12 lepattanóval dupla-duplát ért el. Sõt, a gyõztes találat is a nevéhez fûzõdött. A fináléban pedig 21 ponttal és 12 lepattanóval jegyzett dupla-duplát.

Az All-Star ötösbe Iris Mbulito mellett az ezüstérmes szerb válogatottból Ivana Raca és Ivana Katanic került beválasztásra. A legjobbak között szerepel a hollandok extra tehetsége Laura Westerik, aki 17.9 pont, 7.3 lepattanó átlaggal vezette bronzéremre csapatát. Az All-Star ötöst a német Satou Sabally teszi teljessé, aki a legmagasabb „efficiency” értékkel zárt. A 24.6-os mutató egészen kiemelkedõ egyéni teljesítményt takar. Ahogy arról már hírt adtunk, a németek a klasszisával a 9. helyen fejezték be a tornát, ami számukra extra eredménynek számít.

Hirdetés