Hirdetés
Utánpótlás

Írország ellen zárja szereplését a magyar válogatott:

:

Hirdetés

Vasárnap lezárul a csehországi Klatovyban a FIBA U18 Women’s European Challenger torna. A záró napon a magyar válogatott Írországgal mérkőzik.

Az ír csapat még nyeretlen a tornán, míg válogatottunk 1 győzelemmel és 3 vereséggel rendelkezik. Szombaton a mieink megszorongatták Litvániát és szoros csatában mindössze 75-71-es vereséget szenvedtek a csoport egyik élcsapatától. Az írek a még veretlen Szerbiával mérkőztek és 90-47-re maradtak alul.

A magyar válogatott szépen tartotta a lépést Litvániával. Több mutatóban is a torna legjobb meccsét hozták a mieink. Azzal, hogy sikerült megnyerni a lepattanócsatát, kevesebb eladott labdánk volt és hat tripla is célt ért, kifejezetten nehéz perceket okoztak a lányok az ebben a generációban magasabban rangsorolt riválisnak. Szép egyéni teljesítmények érkeztek, megoszlottak a terhek és kilenc pontszerzővel zártunk.  Három játékosunknak is kétszámjegyű teljesítmény-indexe lett a végére.

Az írek U20-as csapatát láthattuk Sopronban. Az U18-as együttesükről is ugyanaz mondható el, hogy becsülettel dolgoznak, ugyanakkor nagyon látszódik, hogy Írországban rengeteget állt az ifjúsági sport a járvány miatt. Lépéshátrányba kerültek a játékosaik: átlagban 80 pontot kaptak. Meccsenként 20 eladott labdájuk van és 28%-os mezőnymutatójuk. Számukra tehát elsősorban ez a nyár arról szól, hogy újra felvegyék a ritmust, megnézzék, hogy kik maradtak a sportág mellett és jövőre – amikor várhatóan újra tétmeccseket rendeznek – milyen felállásban tudják folytatni.

Élőképes közvetítés az alábbiakban látható:

ÉLŐ: Írország – Magyarország

Hirdetés