Hirdetés
3x3

Írországot legyőzve jutott tovább csoportjából a 3×3-as privát csapatunk

Győr - Írország 21-16

FIBA 3x3 Women's Series Orléans Stop 2024
Franciaország, Orléans

Győr : Kiss Virág 5, Szabó Fanni 12, Szirony Dorina 3, Tóth Orsi 1.

Írország: Grainne Dwyer 6, Enya Saoirse Maguire 5, Lynn Megan Tunnah 2, Katie Helen Williamson 3.

Hirdetés

Az orléans-i FIBA 3×3 Women’s Series torna második csoportmérkőzésén a Kiss Virág, Szirony Dorina, Tóth Orsi és Szabó Fanni összeállítású magyar csapat 21-16-ra legyőzte Írországot, így a “C” csoport második helyén jutottunk tovább a holnapi negyeddöntőbe.

Egészen sokat kellett várni az első kosárra, amit végül Tóth Orsi szerzett. Írország is megkezdte a pontgyártást, és 5-4-re vezettek. Kiss Virág lepattanóját követően először 5-5-nél egyenlítettünk, majd 6-5-nél ismét Virág kosarával vettük át a vezetést.

Az első időkérést követően Szabó Fanni dobott két pontost, 8-5-re hízott a különbség. Szirony büntetőjére egy ír távoli dobás érkezett, de szerencsére minden egyes kosarukra tudtunk válaszolni (10-8). Nagyot harcolt mind a két csapat, nem tudtunk leszakadni ellenfelünktől (10-9). Szabó Fanni lépett elő vezérré, és az ő pontjainak köszönhetően 13-9-es vezetéssel mehettünk a második megszakításra.

Egyelőre jól kézben tartottuk a mérkőzést, de az írek játékára nem lehetett sok panasz, akik közben Dwyer büntetőjét és Maguire ziccerét követően 1 pontra zárkóztak (14-13). Szabó ismét a legjobbkor villant meg, 16-13. Szirony Dorina távolija adta meg a végső löketet a csapatunknak, akik végül 21-16-os győzelmet arattak Írország ellen. Ezzel a sikerrel a csoportunk második helyén végeztünk, és holnap 18:20-kor a francia privát csapat lesz az ellenfelünk, a Clermont-Ferrand.

Hirdetés