Hirdetés
Archivum

Ismét a dobogó a cél Gyõrben:

:

Hirdetés

Az elmúlt két évhez hasonlóan a következõ szezonban is dobogón végezne a nõi kosárlabda NB I-ben a CMB Cargo UNI Gyõr, amely három idény után visszatér az Euroligába.

A bajnokságban legutóbb ezüst-, tavaly pedig bronzérmes klub szerdai szezonnyitó sajtótájékoztatóján Fûzy András társadalmi elnök közölte, ezúttal csak 16 csapatos lesz a kontinentális elitsorozat mezõnye, így nagy elismerés, hogy tizedik nemzetközi szezonjukban a gyõriek a fõtáblán kaptak helyet.

“Anyagiakban természetesen nem tudunk versenyezni az orosz vagy török csapatokkal, ráadásul mivel az NB I-ben csak négy külföldi szerepelhet, az Euroligában is ennyivel állunk fel” – közölte Fûzy András, hozzátéve, a két szlovák légiós már megérkezett, a két amerikai pedig a közeljövõben kapcsolódik be az edzésekbe.

Ami a szakmai stábot illeti, Völgyi Péter vezetõedzõvel négy évre hosszabbítottak, a sokszoros válogatott Károlyi Andrea – aki összesen tizenöt bajnoki és kupaaranyat szerzett – pedig mostantól az egyéni képzésben és játékos-megfigyelõként vállal szerepet.

A felkészülési idõszakban szeptember végén a Rába-partiak a kétszeres Euroliga-gyõztes Jekatyerinburgnál vendégeskednek egy négyes tornán, amelyen a szintén orosz Orenburg is pályára lép.

A gyõrieken kívül a bajnok Uniqa Sopron indul még magyar részrõl az Euroligában.

A gyõri keret:
————–
Laklóth Anna, Varga Zsófia, Horváth Krisztina, Török Ágnes, Cyesha Goree, Briana Kiesel, Marta Paleniková, Zofia Hruscaková, Simon Zsófia, Szabó Petra, Simon Anikó, Kovács Vanessza, Nagy Rebeka

Forrás: MTI

Hirdetés