Hirdetés
Archivum

Ismét a UConn az American Athletic Konferencia bajnoka:

:

Hirdetés

Javában zajlanak a különbözõ Konferenciákban a rájátszás küzdelmei az Egyesült Államok egyetemi nõi kosaras versenyrendszerében. Hétfõrõl keddre virradóra a UConn begyûjtötte sorozatban hatodik bajnoki címét az American Athletic Konferenciában.

Fotó: uconnhuskies.com

Fotó: uconnhuskies.com

Az American Athletic Konferencia döntõjében a UConn 66-45-re verte az UCF gárdáját. Egyoldalú találkozó volt, ahol már a 17-9-es elsõ negyedben lépéselõnybe került a UConn. A 22-6-os második etapban pedig el is döntötte a gyõztes kilétét. A folytatásban már kiegyenlített mederben haladt a küzdelem, de 20 pont körüli vezetését végig õrizve magabiztosan hódította el a trófeát Geno Auriemma együttese.

Fotó: uconnhuskies.com

Fotó: uconnhuskies.com

A UConn számára ez egy különleges Konferencia-rájátszás volt, hiszen sérülés miatt nem lehetett ott a csapattal az egyik végzõs klasszis Katie Lou Samuelson. A másik végzõs zseni Napheesa Collier viszont extraklasszis teljesítménnyel rukkolt elõ. A fináléban 25 ponttal vezette gyõzelemre csapatát. A hétvége folyamán pedig a három meccsen összesen 85 pontot ért el. Ez rekord az AAC küzdelmeit tekintve. Ezek után nem meglepetés, hogy Napheesa Collier-t MVP-nek is megválasztották.

Fotó: uconnhuskies.com

Fotó: uconnhuskies.com

Döntõ

UCF – UConn 45-66 (9-17, 6-22, 14-9, 16-18)

Statisztika

Hirdetés