Hirdetés
Archivum

Ismét az elsõ két kiemeltek jutottak tovább:

:

Hirdetés

Szombatról vasárnapra virradóra a Chicago és a Greensboro Régióban is lejátszották az elõdöntõket az NCAA Divízió I-es Nõi Kosárlabda Bajnokságában. A másik két régióhoz hasonlóan itt is az elsõ két kiemelt jutott a fináléba.

Fotó: NCAA

Fotó: NCAA

A Chicago Régióban az elsõ helyen kiemelt, címvédõ Notre Dame 87-80-ra gyõzte le a Texas A&M alakulatát. Kiegyenlített és kifejezetten szórakoztató meccset láthattunk. A Texas A&M sokáig tartotta a lépést a címvédõvel. Még az utolsó 7 percbe fordulva 69-69-nél is döntetlen volt az állás. A mérkõzés hõse Arike Ogunbowale, aki karriercsúcsot jelentõ 34 pontot szerzett. Ebbõl 24-et a második félidõben és 12-t az utolsó 6 perc 45 másodpercben. A hajrában 79-71 után a Texas A&M még 83-78-ra visszajött, de ennél közelebb nem került.

A döntõben a Notre Dame ellenfele a Stanford lesz, akik a tavasz meglepetéscsapatát a Missouri State gárdáját verték 55-46-ra. A rendkívül pontszegény és sok hibát hozó ideges hangulatú találkozón a Stanford 38-35 után a harmadik negyed végén 11-1-es futással hagyta állva riválisát. Alanna Smith 13, Anna Wilson 11 pontot szerzett a keretükbõl.

Fotó: NCAA

Fotó: NCAA

Fotó: NCAA

Fotó: NCAA

A Greensboro Régióban az elsõ helyen kiemelt Baylor 93-68-ra kiütötte a South Carolinát. Nem volt egy súlycsoportban a két csapat. Már a félidõben 49-23-ra vezetett a Baylor. Egészen extra egyéni teljesítményeket láthattunk: Didi Richards karriercsúcsot jelentõ 25 pontot ért el. Kalani Brown 18 ponttal, 10 lepattanóval, míg Lauren Cox 17 ponttal és 14 lepattanóval jegyzett dupla-duplát.

A régiós döntõben a Baylor az Iowa alakulatával mérkõzik, akik az NC State csapatánál bizonyultak jobbnak 79-61 arányban. Ezen a találkozón a harmadik negyed közepén még volt egy fellángolása a NC State-nek. Ekkor egészen 5 pontra megközelítették riválisukat. Innen azonban 20-8-as futással lezárta a meccset az Iowa. A legnagyobb sztárjuk Megan Gustafson remekelt, aki 27 ponttal és 12 lepattanóval ért el dupla-duplát.

Hirdetés