Hirdetés
Magyarország

Ismét egy izgalmas mérkőzésen aratott győzelmet a DVTK

DVTK - Hun-Therm - SERCO UNI Győr 94-87 (31-26, 18-18, 20-22, 25-21)

Bajnokság, 17. forduló
Miskolc, DVTK Aréna
Tóth Cecília, Nagy Viktor, Györfy Rúben (Dernei Gábor)

DVTK - Hun-Therm: Aho T. 3/3, Green 16, Aho N. 7, Garbin 10/6, Guirantes 23/12. Csere: Oláh -, Kiss 8, Vég-Dudás -, Bacsó 5/3, Grigalauskyte -, Kányási 14/3, Bernáth 8/3.

SERCO UNI Győr: Ellenberg 30/21, Dombai 10/3, Oroszová 12/3, Dubei 10/6, Mompremier 12. Csere: Rozmán -, Nagy 6, Weninger -, Varga -, Török -, Williams 6, Bach 1.

Fotó: DVTK – Hun-Therm

Hirdetés

A magyar bajnokság 17. fordulójának rangadóján a DVTK – Hun-Therm 94-87-es győzelmet aratott a SERCO UNI Győr együttese ellen.

A mérkőzést Beatrice Mompremier pontjai vezették fel, mire Aho Nina válaszolt egy 2+1-es akcióval. Aho Tyra hárompontosával már 6-2-es állást regisztrálhattunk, a pontszerzés azonban ezután sem lassult. Kezdetét vette ugyanis a szokásos adok-kapok játék, ennek köszönhetően viszont a hazai együttes meg tudta tartani pár pontos előnyét. Már az első pillanattól kezdve egy kiélezett, szoros mérkőzést láthattunk, mely még izgalmasabbá vált, amikor a Győr 11-10-nél egy pontra zárkózott fel, méghozzá Domba Réka hárompontosával. A vendég egyenlítés, vagy adott esetben a fordítás azonban elmaradt. Bacsó Zsófia volt ugyanis sikeres távolról, mellyel ismét növekedni kezdett a felek közti különbség. Az ötödik percben épp Arella Guirantes süllyesztett egy újabb triplát az ellenfél hálójába, miután már 19-12-t mutatott az eredményjelző. Ekkor vendég időkérés szakította meg a játékot. A folytatásban viszont gyönyörűen rendezte sorait a Győr. Következett ugyanis Sabina Oroszová triplája, Dombai 2+1-es akciója, majd Aaryn Ellenberg hárompontosa, ezzel a 9-0-ás szakasszal pedig 19-21-nél fordított Cziczás László együttese. Ezúttal a miskolciak kértek időt eligazításra. Visszatérve továbbfolytatódott az agresszív kosárlabda. Bár a csapatok nagyon keményen védekeztek, mindkét félnél akadt valaki, aki megtalálta a rést a védelmen – a Győr oldalán előszőr Dombai Réka, majd a DVTK csapatából Kányási Veronika volt sikeres. Az eredményjelző 22-23-at mutatott, amikor Bacsó állhatott vonal mögé. A fiatal bedobó mindkét dobása találat lett, mellyel ismét a Miskolc felé billent a mérleg. A vendégek azonban továbbra sem hagyták magukat, s Bach Boglárka büntetőjével később 24-24-nél egyenlítettek. A negyed viszont ezután egy 7-2-es diósgyőri periódussal zárult, mellyel a differencia ismét 5 pontra nőtt.

Fotó: DVTK – Hun-Therm

A második felvonás 31-26-ról folytatódhatott. A játékrészt Kiss Angelika találata indította, mellyel a Miskolc tovább tudta növelni előnyét. A hurok tehát egyre inkább szorult Cziczás László együttese körül, a győriek pedig továbbra sem igazán találták a ritmust. Védekezésben egyre több hibát vétettek, mely sok üres dobást eredményezett a Miskolc számára. A vendégek szerencséjére a DVTK játékosai azonban nem fejezték be túl jó százalékban a dobásokat. Ennek ellenére viszont a különbség négy perc elteltével mégis elérte a 10 pontot (38-28). Ez már jó ébresztőként szolgált a győri együttes számára. Ezután ugyanis Ellenberg vette kezei közé az irányítást, aki kezdetnek három pontot dolgozott le csapata hátrányából. 39-31-nél győri időkérés következett. Visszatérve azonban ismét kiegyenlítődött a pontszerzés, így tehát 43-35-nél továbbra is nyolc pont volt a felek közti különbség. Ekkor pedig Völgyi Péter kért időt játékosainak. A játék ezután is hasonló ritmusban folytatódott. Felváltva szerezték a találatokat a résztvevők, a Miskolc pedig éppen annyira tartotta kordában a mérkőzést, hogy magabiztos távolságban tudhassa a Győrt. 49-39-nél Cheridene Green szerzett pontokat büntetőkből, majd következhetett a negyed utolsó perce. Az első félidő pedig végül egy 5-0-ás vendég hajrával zárulhatott, mellyel az állás 49-44-re változott. A felek tehát végül innen fordulhattak. Húsz perc elteltével a mezőny legeredményesebb játékosa pedig Aaryn Ellenberg volt a Győr oldaláról, aki kevesebb, mint 17 perc játékidő alatt 13 pontot jegyzett neve mellé.

Fotó: DVTK – Hun-Therm

A nagyszünetből visszatérve tehát 5 pontos diósgyőri előnnyel folytatódhatott a mérkőzés. A második félidő első találatát Kiss Angelika szerezte, mely tovább növelte a vendég együttes hátrányát, ekkor viszont Aaryn Ellenberg talált be távolról. A győri légiós hárompontosa azonban tulajdonképpen csak két pontot ért a végén, ugyanis a Miskolc következő támadása során a játékvezetők a győri kispadnak ítéltek technikai hibát. Ezért Arella Guirantes állhatott vonal mögé, a sikeres büntető után pedig 52-47-re változott az állás. A vendégek ekkor váltottak ritmust, s egy 4-0-ás szakasszal újból egy pontra zárkóztak fel (52-51). A fordítás viszont ezúttal is elmaradt, erről pedig egészen pontosan Bernáth Réka triplája gondoskodott. A küzdelmet azonban továbbra sem adta fel a Győr. Nagy Dóra indított támadást, melyet végül két jó büntetődobással fejezhetett be, majd következtek Mompremier és Ellenberg sikeres büntetői, ezzel pedig 55-55-nél ismét egált regisztrálhattunk. A felek ezután egy jó darabig fej-fej mellett haladtak, s egy-két pontnál nagyobb különbség nem is alakult ki. Hosszabb idő után, 61-64-nél viszont ismét a Győr felé billent a mérleg. A vendégek ugyanis Ellenberg triplájával szerezték meg a hárompontos előnyt, az öröm azonban ezúttal sem tarthatott sokáig, hiszen Guirantes triplájával ismét egyenlített a DVTK. Ez pedig csak a kezdete volt a 8-2-es miskolci periódusnak, melyet végül Cziczás László időkérése szakított meg. A negyedből ekkor már viszont csak pár másodperc maradt hátra, mely során további találat nem is született, így tehát a találkozó záró szakasza 69-66-ról folytatódhatott.

Fotó: DVTK – Hun-Therm

Az utolsó tíz percet egy 5-0-ás rohammal indította a Miskolc, vagyis ismét vendég időkérés következhetett. Visszatérve 74-66-ot mutatott az eredményjelző és a Győré volt a labda. Dubei Debóra indított támadást, bejátszotta Mompremiernek, aki kiosztotta, ezzel pedig Dubei süllyesztett egy triplát a Miskolc hálójába. A válasz viszont szinte azonnal érkezett is Kányásitól, akit pedig Ellenberg követett egy újabb hárompontossal. Ekkor egészen pontosan 76-72-t regisztrálhattunk, majd a játékvezetők jóvoltából egy pillanatra lelassult a játék. A fél perces “szünetet” követően azonban folytatódott a könyörtelen pontszerzés. Egymás után pakolták a pontokat a táblára a játékosok, ezzel pedig a 4-5 pontos különbség állandósulni látszódott. A Győr végül 84-81-nél faragta le hátrányát ismét három pontra, mely lehetőséget adott számukra az egyenlítésre. Ennek reményét viszont a DVTK csírájában elfojtotta, sőt, kihasználva a vendégek pillanatnyi frusztrációját, előnyüket ismét tíz pont közelire növelték. Ekkor következhetett a végjáték. Egy teljes perc volt hátra a találkozóból, 92-85-öt regisztrálhattunk a Miskolc javára, és győri időkérés következett. Cziczás László tanítványai ezután is minden idegszálukkal az egyenlítésre koncentráltak, agresszív játékuk viszont a játékvezetők szerint átlépte a faulthatárt. A vendégek ki is fejezték nemtetszésüket, mely végül egy újabb technikai hibát eredményezett. Ez volt végül a végjáték első miskolci büntetője, melyet még kettő másik követett. A 94-87-es végeredményt azonban végül Nagy Dóra utolsó másodperces találata rögzítette. Bár szépen tartotta magát a SERCO UNI Győr, de a forduló rangadójának győzelmét végül a DVTK – Hun-Therm együttese szerezte meg.

Fotó: DVTK – Hun-Therm

Hirdetés