Hirdetés
Archivum

Ismét elõrébb lépett a Sopron a FIBA hagyományos Euroliga erõsorrendjében:

:

Hirdetés

A FIBA szakíróinak erõsen szubjektív, de az esetek többségében az erõviszonyokról, a csapatok formájáról reális visszajelzést adó hagyományos erõsorrendjében a kurszki bravúrja után elõrébb lépett a Sopron Basket.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Az erõssorrendben a Sopron Basket együttesét a hatodik helyre tették a három orosz gárda (Jekatyerinburg, Kurszk, Orenbrg), az USK Praha, illetve a Fenerbahce mögé. A FIBA összeállítása kiemeli, hogy a meglepõ kurszki bravúrral a Sopron elkerülte azt a nehéz helyzetet, hogy sorozatban négy vereséget könyveljen el és ezzel életben tartotta komoly esélyeit a rájátszásra.

Külön méltatják, hogy bár a végjátékban a Sopron visszaengedte riválisát a meccsbe, de nagy szívvel sikerült megszerezni a gyõzelmet. Nem omlott össze a magyar csapat, mely több szoros végjátákot is játszott idén és akár kedvezõbb mutatója is lehetne.

Elõre tekintve pedig már arról írnak, hogy a meggyengült Hatay ellen egy gyõzelemmel 7-6-ra módosíthatná a gyõzelem/vereség arányát a magyar együttes. A törökök ellen a sebességét érvényesítve, Candice Dupree és Yvonne Turner extra formájával látnak gyõzelmi esélyt a FIBA-nál.

Hirdetés