Hirdetés
Archivum

Ismét kiegyenlített meccset vívott az U17/U18-as válogatott Spanyolországban:

:

Hirdetés

Szombaton este második alkalommal is összemérte az erejét Spanyolországgal Logrono városában az U17/U18-as válogatott. A magyar lányok újra a péntekihez hasonló kiélezett meccset vívtak.

Pénteken nagy csatában 65-63-ra maradt alul a magyar csapat, melynek kerete egy helyen módosult. Horváth Fruzsina helyett ezúttal Vári Zita került a nevezett összeállításba. A meccs kezdetén a spanyolok kerültek elõnybe, 10 perc után pedig 25-20-ra mentek. A második szakaszban sem változott a játék képe. Kiegyenlített mérkõzésen pár ponttal a házigazda járt elõrébb. A félidõben 39-37-es eredményt regisztrálhattunk.

A harmadik negyedben válogatottunk került fölénybe. Egy 7-0-s futás végén már 53-45-ös elõnyre tettünk szert. A folytatásban a 10 egységet is elérte a differencia. Az utolsó 10 percnek válogatottunk 59-54-es vezetésérõl futottunk neki. A záró szakasz elején felzárkóztak a spanyolok és innentõl egylabdás végjáték kerekedett. Ebbõl a spanyolok jöttek ki gyõztesen.

Lapunknak Tiszay László, a válogatott technikai vezetõje elmondta: július 10-én és 11-én Székesfehérváron folytatódik az edzõtábor, majd július 12-én útra kelünk Olaszországba, Porto San Giorgio városába, ahol egy nemzetközi tornán veszünk részt.

Eredmény
Spanyolország – Magyarország 77-76 (25-20, 14-17, 15-22, 23-17)

Nyilatkozat:
Völgyi Péter vezetõedzõ: “Sikerült felkészülnünk a spanyolok letámadásaiból, így ez kevesebb problémát okozott, mint az elsõ mérkõzésen. Védekezésben most stabilabbak voltunk. A végjátékban kétszer is támadólepattanót ajándékoztunk a hazaiaknak, így õk örülhettek a meccs végén. Hasznos két mérkõzést játszottunk a spanyol válogatottal, látjuk, hogy a következõ idõszakban mikben kell még fejlõdnünk.”

Statisztika

Hirdetés