Hirdetés
3x3

Ismét legyőzte Csehországot, szerdán is döntőt vív Szolnokon a magyar válogatott

Csehország - Magyarország 11-17

FIBA 3x3 Nations League 2022 - Europe (Central) - Stop 5
Szolnok, Magyarország

A magyar válogatott pontszerzői: Tóth Orsolya 6, Tenyér Zsófia 5, Pusztai Petra 4, Jáhni Zsófia 2.

:

Hirdetés

Elrajtolt a szolnoki U23-as 3×3-as Nemzetek Ligája forduló szerdai játéknapja. A magyar válogatott 17-11-re legyőzte Csehországot és így este 21 óra 5 perctől ismét döntőt vívhat.

A konferencia első négy tornáján ez a két csapat mérkőzött a fináléban. Ezúttal a csoportkörben egy ki-ki meccsen találkoztak a felek. Tenyér Zsófia találatával a magyar csapat került előnybe az összecsapás legelején. Gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést a mieink. Az első megszakításig Tenyér Zsófia és Tóth Orsi 3-3 pontot szerzett, amivel 6-1-re léptünk el.

Az első kisebb szünet után Pusztai Petra is megszerezte első pontját, majd ismét jött Tóth Orsi és így 8-2-re szakadtak el a magyar lányok. A mérkőzés feléhez közeledve Jáhni Zsófia is megvillant. Ismét igazi csapatmunkát láthattunk a mieinktől. A játéknap előtt nagy kérdés volt, hogy melyik gárdából mennyit vett ki az őrült keddi végjáték. Sokáig úgy nézett ki, hogy ez nagyon megfogta a cseheket. A mérkőzés feléhez közeledve azonban a rendezték a sorokat és 9-6-ra, illetve 10-7-re felzárkóztak. Erről az állásról érkezett el a második megszakítás.

A legjobbkor jöttek Tenyér Zsófia által kiharcolt faultok, mert egy kicsit megtörték a csehek ritmusát. A második szünet után Jáhni Zsófia szerezte az első találatot. Ezzel őrizték a mieink a 3-4 pontos előnyt. 11-8 után pedig Pusztai Petra lépett elő főszereplővé. Egy büntetőt és egy duplát értékesített, amivel 14-8-ra alakult az állás. Az utolsó perchez közelítve Tóth Orsi is betalált távolról. Tenyér Zsófia büntetője pedig 17-9-re alakította az eredményt. A hajrában még behullott két cseh találat, de ez a lényegen nem változtatott. 17-11-re nyertek a magyar lányok és szerdán 21 óra 5 perctől ismét döntőt vívnak.

Hirdetés