Hirdetés
Európa

Ismét lesz honosított játékosa Szerbiának:

:

Hirdetés

A szerb válogatottat erősíti honosított játékosként Yvonne Anderson a novemberi Eb-selejtezők alkalmával – adta hírül a Szerb Kosárlabda Szövetség (KSS). A 30 éves 170 cm magas játékos jelenleg a Reyer Venezia alakulatában szerepel klubszinten, ahol az olasz élvonalban eddig kiemelkedő 14 pont, 3,6 lepattanó és 4,4 gólpassz az átlaga.

Andersont már korábban is hírbe hozták a szerb válogatottal. Nem titkoltan Marina Maljkovic szövetségi kapitány már a 2016/2017-es évad, a Galatasaray-nál töltött remek szezonja óta kapcsolatban áll a játékossal. Az amerikai klasszis tavaly a csonka szezonban a Besiktast erősítette, a török bajnokságban (25,9 pont, 4,7 lepattanó, 6,3 gólpassz) és az Európa Kupában (27,2 pont, 4,8 lepattanó, 5,6 gólpassz) is a legjobbak között volt.

Danielle Page után Yvonne Anderson a második tengerentúli játékos, aki honosítottként segíti a szerbeket. Marina Maljkovic szövetségi kapitány a szerb szövetség közleményében a két honosítás között párhuzamot is vont.

Az elmúlt két évben minden olyan kosárlabdázót követtünk, aki szerb útlevéllel rendelkezik, és közülük a számunkra legérdekesebbeket az összetartásainkra is meghívtuk. Ebben a pillanatban pontosan ugyanaz a helyzet, mint amikor úgy éreztem, hogy Daniel Page-t el kell hoznom 2015-ös Európa-bajnokság előtt a válogatotthoz. Úgy gondolom, hogy a 2021-es két nagy verseny előtt csapatunknak valami újra van szüksége. Yvonne hasonló karakterű, mint Daniel, mind kosárlabdában, mind emberi tulajdonságait nézve. Irányító, kosárlabda családból származik, és megvan a mentalitása ahhoz, hogy része lehessen. közösségünknek

– emelte ki Marina Maljković.

Szerbia nagyon jó eséllyel pályázik a 2021-es Európa-bajnokságon való részvételre, a tokiói olimpiára a kvótát pedig már idén februárban megszerezték.

Fotó: Reyer Venezia

Hirdetés