Hirdetés
Archivum

Ismét munkában a 3×3-as felnõtt válogatott:

:

Hirdetés

Ahogy arról korábban hírt adtunk, a hétvégén kialakult a szeptember elején Bukarestben megrendezésre kerülõ 3×3-as Európa-bajnokság mezõnye. A magyar válogatott már korábban kivívta a részvételi jogot a kontinenstornára, így Károlyi Andreánál arról érdeklõdtünk, hogy miként alakul a csapat nyári programja.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A válogatott szakvezetõje lapunknak elmondta, hogy már ezen a héten folytatja a munkát a csapat, mely ismét teljes kerettel dolgozik majd. Az Andorrában szereplõ játékosokhoz (Medgyessy Dóra, Ruják Nóra, Theodoreán Alexandra, Szabó Petra) ismét csatlakozik Szabó Bettina, Tóth Cecília, Süle Krisztina és Suppán Anna. A válogatott most egy hetet tölt együtt, majd augusztus második felében folytatódik a munka. Károlyi Andrea elmondta, hogy az Európa-bajnokság elõtt két tornát szeretne beiktatni a programba.

A kontinenstornára már abban az idõszakban kerül sor, amikor a kluboknál is zajlik a munka. Ezzel kapcsolatban Károlyi Andrea úgy fogalmazott, hogy teljes értékû válogatottként mûködik a csapat, ezért a kluboknak el kell engedniük a játékosokat. Ugyanakkor a szakmai stáb – természetesen szem elõtt tartva a válogatott érdekeit – megpróbál alkalmazkodni a klubokban zajló munkához.

Az Európa-bajnoksággal nem ér véget a szezon a 3×3-as válogatott számára, hiszen október 11. és 15. között Kínában kerül sor a Világbajnokságra. Itt nehezíti a résztvevõ európai válogatottak munkáját, hogy ekkor már zajlanak a bajnokságok, sõt az Európa Kupa selejtezõje is. Végigfutva a hétvégi selejtezõs válogatott kereteket, várhatóan nem csak Magyarországról lesz érintett játékos az EK ezen szakaszában. Károlyi Andreánál errõl is érdeklõdtünk és elmondta, hogy jelen pillanatban még nem látni, hogy ez a helyzet miként megoldható. Az biztos, hogy a klubok partneri együttmûködésére van szükség.

Hirdetés