Hirdetés
Magyarország

Ismét összecsap a PEAC és a Sopron:

:

Hirdetés

Csütörtökön egy mérkőzésre kerül sor a női élvonalban. Ezen a 6. fordulóból pótolják a Sopron Basket – PEAC-Pécs összecsapást.

A két gárda a 17. fordulóba kiírt találkozóját kedden játszotta le a baranyai megyeszékhelyen. Akkor 72-53-as soproni siker született. Ellentétes félidőket láthattunk. Az első 20 percben kiemelkedő támadójátékkal, a 30 mezőnykísérletéből 20-at értékesítve jelentős előnyre tett szert a Sopron. A második 20 perc más ritmusú játékot, küzdős kosárlabdát hozott, ahol elsősorban a védekezés dominált.

A győztes kiléte az első negyed hajrájától nem lehetett kérdés kedden. Röviden talán úgy lehet összefoglalni, hogy mindkét szakmai stáb találhatott olyan elemeket, amivel elégedett lehetett és olyat is, melyen a következő időszak feladatai előtt még érdemes pontosítania. A Sopron Basket honlapján Laczka Miklós másodedző ki is emelte, hogy a második félidőben igyekeztek új taktikai elemeket gyakorolni. A nemzetközi feladatok miatt pedig a veretlen listavezetőnek döntő jelentőségű, hogy a keddi első félidőben látott sebességét, ritmusát 40 percen át tartsa. A PEAC-nak bár támadásban akadtak kihagyásai, de idén eddig karakteres védőmunkára épített és célja lehet, hogy ezt csütörtökön a teljes találkozón meg tudja mutatni.

Nem lehet elég alkalommal kiemelni, hogy a Sopron Basket jövő héten igen kedvező pozícióból indulva Bourges-ban lezárja az Euroliga alapszakaszt. A PEAC eközben a ZTE és a Vasas ellen két olyan összecsapást pótol, melynek eredménye a közepmezőny szoros versenyfutásában meghatározó lesz számára. A Sopron minden januári mérkőzését úgy teljesítette, hogy legalább kilenc játékosa 14-15 perc feletti játékidővel gazdálkodhatott. Fontos visszajelzés, hogy ezzel ki mennyire tud élni. A PEAC a januári időszaknak szintén egy teljesebb felállásban tudott nekifutni. Ilyen szempontból is hasznos összecsapás előtt állnak a felek.

 

Hirdetés