Hirdetés
Archivum

Ismét szoros meccset játszott Spanyolországgal az U17/U18-as válogatott:

:

Hirdetés

Második játéknapjához érkezett az olaszországi Porto San Giorgio-ban zajló U17-es nemzetközi felkészülési torna. A magyar válogatott 58-57-re alulmaradt Spanyolországgal szemben.

A spanyol és a magyar csapat az elmúlt hétvégén két szoros mérkõzést vívott Logrono városában. Mindkét találkozó egylabdás végjátékban dõlt el és ezúttal is hasonlóan formálódott a játék képe. Egyik oldalra sem alakult ki a mérkõzés folyamán igazán nagy különbség. Az elsõ negyed végén 13-12-re vezettek a spanyolok, akik a második etap elején 4-5 pontos differencia mellett kisebb lépéselõnybe kerültek. Válogatottunk azonban a nagyszünethez érkezve felzárkózott.

A 29-28-as félidõt követõen a harmadik negyed elején fordítottak a nagyot küzdõ magyar lányok. A legnagyobb elõnyünket 39-33-nál rögzíthettük. A játékrész második fele a spanyoloknak sikerült jobban, akik így az utolsó 10 percnek 45-43-as vezetésrõl vághattak neki. A záró szakaszban fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok. Egylabdás végjáték kerekedett, ahol végül egy bravúros hárompontossal behúzták a gyõzelmet a spanyolok.

Eredmény
Magyarország – Spanyolország: 57-58 (12-13)(16-16)(15-16)(14-13)

A magyar válogatott pontszerzõi: Angyal 8/3, Tóth O. 4, Révész 7/3, Tóth F. 9, Varga 10 Csere: Budácsik 2, Horváth, Kovács 2, Boros, Szirony 5, Mányoky 8, Biczó 2 Edzõk: Völgyi Péter, Iványi Dalma, Gáspár Dávid

Nyilatkozat
Völgyi Péter:”Harmadik meccsünk is nagyon kiélezett csatát hozott a spanyolokkal. Más sebességgel és más agresszivitással kell játszanunk mindegyik játékosunknak, mint a hazai bajnokságban. Hogy ehhez hozzászokjunk, és átálljunk fejben, idõ kell. Végjátékban extra hárompontost kaptunk, sajnos az utolsó dobást elhibáztuk. Reméljük, hogy tétmeccsen fordul majd a kocka, a világbajnokság csoportmérkõzésén.”

Statisztika

Hirdetés