Hirdetés
Archivum

Ismét történelmet írhatott egy hölgy játékvezetõ:

:

Hirdetés

Szerencsére tovább folytatódik a nõi játékvezetõk térnyerése az európai profi kosárlabdában. Pénteken este a férfi Euroliga elõdöntõjében a német Anne Panther személyében hölgy játékvezetõ mûködött közre.

Fotó: Euroleague.net

Azok után, hogy Spanyolországban és Törökországban profi férfi meccseken nõi játékvezetõ triók debütáltak, Anne Panther pénteki bemutatkozása egy újabb fontos mérföldkõ. Olyan nagy médiafigyelmet kapó kiemelt csúcseseményen, mint a férfi Euroliga Final Four, még soha nem dolgozhatott nõi bíró. Ráadásul a CSZKA Moszkva – Real Madrid találkozón kiváló munkát végzett.

Fotó: Euroleague.net

A 36 éves Anne Panther már három éve vezet férfi Euroliga meccseket. 2016-ban Rióban pedig az Olimpián is megkapta a bizalmat férfi találkozón. Civilben Heidelbergben dolgozik az ottani kórházban, de eközben a német élvonalban is folyamatosan nagy téttel bíró rangadókon kap megbízást. Jelen pillanatban a legmagasabban jegyzett német játékvezetõ.

A férfi Euroliga honlapjának nyilatkozva Anne Panther hosszasan beszélt a kezdeti idõszakról és a szakmai kihívásokról:

“Nem könnyû. Vannak olyan helyzetek, amikor a média vagy éppen az Internet nyomása akkora, hogy elkerülhetetlenül elgondolkozik az ember: vajon jól döntöttem? Amikor elkezdtem a legmagasabb szinten vezetni, folyamatosan ott volt a fejemben, hogy a férfi kollégákhoz hasonlítottam magam és abban a tudatban éltem, hogy olyannak kell lennem, mint õk. Sõt, jobban, többet kell teljesítenem. Elkezdtem úgy viselkedni, öltözni, mozogni, mint a férfiak. Aztán pár év után egy magas szinten dolgozó kolléga azt mondta nekem: Anne, neked nem kell férfinak lenned. Nõ vagy, viselkedj úgy, gondolkozz úgy. Csak legyél jó játékvezetõ a pályán és minden rendben lesz. Ez volt a fordulópont.”- fogalmazott a német játékvezetõ hölgy.

Fotó: Euroleague.net

Fotó: Euroleague.net

Hirdetés