Hirdetés
Archivum

Ismét történelmet írt a Phoenix Mercury:

:

Hirdetés

Péntek hajnalban egy újabb rekorddal bõvült a Phoenix Mercury történelme. Diana Taurasi és Candice Dupree vezetésével a WNBA címvédõje 123-91 arányban gyõzte le a Tulsa Shock gárdáját. 123 pontot egy mérkõzésen még egy csapat sem dobott a WNBA-ben.

Maga a történelmi mérkõzés nem hozott különösebb izgalmakat, már a második negyedben 19 ponttal, 45-26-ra vezetett a Phoenix.  Bár volt egy kisebb fellángolása a Shock-nak, a vége pontparádé és egy könnyed siker lett. A gyõzelembõl Taurasi 26, Dupree 23, Ketia Swanier 17 ponttal vette ki a részét. Említést érdemel még Nicole Ohlde, aki 8 pontja mellé, 8 lepattanót is szerzett.

„Szép dolog a rekord, de csak akkor, ha mellette meccseket is nyerünk. Azt hiszem, hogy elégedettek lehetünk ezzel a mai teljesítménnyel, a gyors indításaink tökéletesen ültek.” – értékelt Taurasi.

A Phoenix a gyõzelmével feljött a nyugati fõcsoport második helyére. A címvédõt a már most biztos fõcsoportgyõztesnek tekinthetõ és csúcsformában játszó Seattle Storm elõzi meg.

Eredmény

Tulsa Shock – Phoenix Mercury 91- 123

Hirdetés