Hirdetés
Archivum

Ismét történelmet írt a UConn, megvan sorozatban a 100. siker:

:

Hirdetés

Hétfõrõl keddre virradóra ismét történelmet írt a UConn, miután Geno Auriemma együttese megszerezte sorozatban 100. gyõzelmét az NCAA versenyrendszerében.

A UConn kifejezetten nehéz meccsen szerezte meg sorozatban a 100. sikerét, miután 66-55-re gyõzték le a jó formában lévõ és nagyon komoly játékerõt képviselõ South Carolina együttesét. A harmadik negyedben a South Carolina még 40-37-re felzárkózott és Geno Auriemma gárdája ezt követõen tudta egy 11-2-es sorozattal végleg leszakítani ellenfelét.

Óriási érdeklõdés övezte a mérkõzést. Minden jegy elkelt elõvételben, ez azt jelenti, hogy 10167 nézõ foglalt helyet a lelátón. A mérkõzést a UConn korábbi növendékei is a helyszínen tekintették meg, a teljesség igénye nélkül Sue Bird, Maya Moore, Tina Charles, Breanna Stewart, Kalana Greene, Caroline Doty, Asjha Jones, Morgan Tuck, Bria Hartley és a TV-s szakkommentátorként dolgozó Rebecca Lobo-t is láthattuk. Az ESPN2 közvetítette az összecsapást és 2010 óta ez volt a legnézettebb egyetemi nõi kosárlabda mérkõzés.

A sorozatban elért 100 gyõzelem ténye egészen felfoghatatlan. Ez azt jelenti, hogy 820 napja nem gyõzte le senki Geno Auriemma gárdáját. Az NCAA versenyrendszerének bármely sportágát bármely divízióban nézve mindössze ez a negyedik ilyen széria. A UConn fölényét mutatja, hogy ebben a sorozatban 56 olyan gyõzelem volt, ahol 40 pont feletti különbséggel tudott nyerni a csapatuk. Összességében pedig 98 meccsen lett kétszámjegyû a különbség.

Hirdetés