Hirdetés
Archivum

Ismét vezet a döntõben a Sopron:

:

Hirdetés

Az UNIQA Euroleasing Sopron 75-67-es gyõzelmet aratott a bajnoki döntõ harmadik mérkõzésén és ezzel 2-1-re vezet az Aluinvent-DVTK elleni párharcban. Az idei fináléban ezen a találkozón alakult ki a legnagyobb differencia. 17 percen át a DVTK járt elõrébb, de 32-30 után a félidõre 43-34-re fordított a Sopron. A harmadik negyedben a 15 pontot is elérte a különbség és bár ezt követõen a DVTK az utolsó három percbe érkezve még 65-62-re felzárkózott, közelebb nem került. A soproni csapat kézben tartotta az irányítást és egy gyõzelemre került a bajnoki címtõl.BÕVEBB BESZÁMOLÓ:

Harmadik felvonásához érkezett a bajnoki döntõ. Visszatért a párharc Sopronba, ahol az évad nézõcsúcsa született és telt ház fogadta a csapatokat. Mondani sem kell, hogy mekkora tétje volt a találkozónak, hiszen a gyõztes egy sikerre került a bajnoki címtõl, míg a vesztes innentõl kezdve nem hibázhat.

Az elsõ két találkozóhoz hasonlóan idegesen kezdtek a csapatok. A Sopron nyugodott meg elõbb és Krivacevic, illetve Krnjic 2-2 találatával 8-2-es elõnyre tett szert az elsõ percekben. Ezt követõen azonban a DVTK akarata érvényesült a pályán. Rasheed két duplája és Szécsi, illetve Rasheed triplája után már a DVTK járt elõrébb 4 ponttal. Ez a különbség az elsõ szakaszban állandósulni látszott. Allison két büntetõje után 20-14-nél soproni idõkérés miatt állt a játék. Volt mit átbeszélni, hiszen a második meccshez hasonlóan több apróbb hiba becsúszott a soproni gépezetbe. A negyed végén Krnjic hozta közelebb a hazaiakat, majd Hartley triplával zárhatta volna le az elsõ szakaszt, de a dobása nem ért célt. A DVTK szempontjából az elsõ etap végén egyedül Bishop két hibája okozhatott fejfájást.

A második negyed elején Coulibaly is betalált, aki eltiltását követõen ismét Maikel Lopez rendelkezésére állt. Ezt követõen soproni részrõl is megvillant a második meccs másik hiányzója Zsovár Orsi, majd 22-22-nél már egyenlõ volt az állás. Czank találataival azonban ismét a DVTK ragadta magához a kezdeményezést. Januári visszatérése óta az egyik legjobb meccsét játszotta soproni színekben Krivacevic Tijana, aki 28-27-nél ismét elõnyhöz is juttatta csapatát. A második negyed közepére játékban és feszültségben is felpörgött a találkozó. Maikel Lopez idõkérése elõtt levonulás közben Ciglar kapott technikait. Czank a büntetõt értékesítette, Allison duplája után pedig ismét a vendégek jártak elõrébb. A soproni csapat a félidõ utolsó három percéhez közeledve váltott, elsõsorban a játékán gyorsított Sterbenz László együttese. Könnyebben került helyzetbe a hazai gárda, így a DVTK-nak sokszor csak a faultok maradtak. Hartley büntetõi után 35-32-re módosult az állás, aztán következett Simon és Krnjic. A soproni csapat végül 13-0-s futást csinált és a félidõ végén Czank duplája kozmetikázott egyedül az álláson.

A harmadik negyed Hartley és Allison kosárváltásával indult. Nem változott a játék képe, továbbra is kiváló ritmusban kosárlabdázott a Sopron. Bár Rasheed triplája után még 10 pont alá jött a DVTK, de 47-39-es állást követõen egy 8-2-es hazai széria ideje jött el. A legnagyobb különbséget végül Ciglar tripláját követõen 58-43-nál jegyezhettük fel. A DVTK szempontjából kritikus idõszakát élte a mérkõzés, ráadásul a soproni csapat támadhatott 17-18 pontos vezetésért is, ami vélhetõen végzetes lett volna. Simon kérdõjeles belemenése után Szécsi talált be, a negyed végére pedig Bishop 59-49-re hozta fel csapatát. Érdekes helyzetet teremtett ez a 10 pontos különbség, hiszen amíg pár perccel korábban még reális opciónak tûnt, hogy a negyedik találkozó érdekében beáldozza a meccs utolsó szakaszát Maikel Lopez, addig ennél az állásnál még mindig nem volt lehetetlen helyzetben a DVTK.

A negyedik negyed elején pedig rögtön látótávolságba is ért a miskolci gárda, hiszen elõbb Bishop értékesített egy 2+1-es helyzetet, majd Dubei is megszerezte az elsõ pontjait. A kisebb soproni kosárcsendet Sara Krnjic törte meg, majd egy sportszerûtlen után Ciglar értékesített két büntetõt, Crvendakic pedig újra 10 pont fölé vitte a soproni elõnyt. Eldõlni látszott a találkozó sorsa, de elég volt egy-két kisebb hazai figyelmetlenség és három bravúros találat miskolci részrõl – Dubei valamint Ciappina triplája, illetve Szécsi kiszorított helyzetbõl beesõ középtávolija –, így újra nyílttá vált a mérkõzés sorsa. A legszorosabb állás 65-62-nél alakult ki, ekkor még kétszer támadhatott, hogy közelebb kerüljön a DVTK. Ezek a kísérletek azonban kimaradtak. Bár a soproni csapat már nem tudta felvenni azt a ritmust, mellyel az igazán nagy elõnyét kialakította, Krnjic azonban hazai szempontból a legjobbkor talált be és utána a büntetõknél nem remegett meg Iva Ciglar keze sem. Czank triplája már nem hozott reális gyõzelmi esélyeket a DVTK-nak. A Sopron a második negyed végén bemutatott ritmusváltásával megérdemelt gyõzelmet aratott és a bajnoki cím közelébe ért.

Eredmény
UNIQA-Euroelasing Sopron – Aluinvent-DVTK Miskolc 75-67 (16-20, 27-14, 16-15, 16-18)

Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 2-1 az UNIQA-Euroelasing Sopron javára.

Hirdetés