Hirdetés
USA

Ismét vezet a Washington Mystics a WNBA döntőjében:

:

Hirdetés

A WNBA döntőjének harmadik mérkőzésén a Washington Mystics 94-81-es győzelmet aratott a Connecticut Sun otthonában és ezzel 2-1-es előnyre tett szert az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

Fotó: Twitter.com/WashMystics

A Washington Mystics együttesében Elena Delle Donne tudta vállalni a játékot, bár igen korlátozott volt a mozgása. Azon 26 perc alatt, amit a pályán töltött, így is lekötötte a Connecticut Sun védőinek figyelmét. Villámrajtot vett a Mystics és az első szakasz végén 32-17-re vezettek. A második negyedben is sokáig őrizték előnyüket. A Sun azonban igyekezett időben megfogni a meccset. A félidőt 16-4-es sorozattal zárták. A nagyszünetre így 43-39-re, azaz 4 pontra olvadt a washingtoni előny.

A harmadik negyedet ráadásul Jonquel Jones 2+1-es helyzete vezette fel, amivel 43-42-re zárkózott a Sun. Ekkor még nem tudhattuk, hogy ez lesz a második félidő legszorosabb mérkőzésállása. A következő percekben még 3-5 pont között mozgott a differencia. A játékrész közepén azonban Delle Donne és Cloud is triplát értékesített, amivel 61-53-ra módosult az állás. Innen pedig a Mystics nem engedte ki a kezéből az irányítást. Bátran építhettek a hárompontosokra, hiszen 16 triplájuk ért célt. Ezzel beállították a Phoenix Mercury 2007-es rekordját.

A 68-57-ről induló záró szakaszban magabiztosan menedzselte előnyét a Mystics, mely idegenbeli sikerrel ragadta magához újra a vezetést. A 94-81-es diadal ugyanis azt jelenti, hogy 2-1-re mennek az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban és keddről szerdára virradóra a Connecticut Sun otthonában megrendzésre kerülő negyedik találkozó megnyerésével bajnokok lehetnek. A washingtoni klasszisok közül Meesseman 21, Toliver 20, Cloud 19 pontot ért el. Shatori Walker-Kimbrough 15 percet töltött a pályán, 7 pont, 2 lepattanó és 1 gólpassz került a neve mellé.

Eredmény

Connecticut Sun – Washington Mystics 81-94 (17-32, 22-11, 18-25, 24-26)

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása 2-1 a Washington Mystics javára.

Statisztika

Hirdetés