Hirdetés
Magyarország

Itthon is korlátozó intézkedések jöhetnek:

:

Hirdetés

Kedden délután 14 órától az Operatív Törzs sajtótájékoztatót tartott, melyen érintették a koronavírus gyors terjedése kapcsán a magyarországi tömegrendezvényekkel kapcsolatos ajánlásokat is.

Lakatos Tibor, a testület vezetője hangsúlyozta, hogy az Operatív Törzs összeállította a javaslatait és ezeket a szerdai ülésén tárgyalja a Kormány. Konkrétumok nem hangzottak el, de hozzátette, hogy ezek összhangban vannak az európai ajánlásokkal.

A magyar női kosárlabdát tekintve jelen pillanatban még nincs közvetlen döntési helyzet. Klubcsapataink a nemzetközi kupákban nem érintettek. A bajnokság pedig a Magyar Kupát követő kisebb szünet után szombaton folytatódik az alapszakasz utolsó fordulójának négy meccsével.

Mint ismert, a kosárlabdát tekintve az olaszországi krízis mellett Franciaország és Románia 1000 főben maximalizálta a rendezvények látogathatóságát. Szlovákiában legalább két hétig nem rendeznek sporteseményeket, Csehországban és Lengyelországban pedig zárt kapuk mögött bonyolítják le a mérkőzéseket.

“Azok az országok, amik ezeket az intézkedéseket bevezették, azok a fertőzött betegek számában nagyobb számot mutatnak vagy más elvek szerint védekeznek. Természetesen, ha arra Magyarországon szükség lesz, akkor ezeket a korlátozó intézkedéseket is be fogjuk vezetni.” – válaszolta újságírói kérdésre Lakatos Tibor, az Operatív Törzs vezetője.

Hirdetés