Hirdetés
Magyarország

Ivana Dojkic megkedvelte Szekszárdot, a következő szezonban nagy lehetőség előtt áll:

:

Hirdetés

Ivana Dojkic pályafutása új lendületet vett Szekszárdon. A közelmúltban még a FIBA szakírói is kiemelték egy összeállításban. A horvát tehetség a Teol.hu portálnak nyilatkozott a szekszárdi időszakról.

Természetesen, ahogy a döntést is nehéz volt meghoznom még úgy is, hogy tudom, nagy lehetőség áll előttem az új csapatomnál. Öröm volt másfél évig részese lenni ennek a családnak, remek csapattársakkal oszthattam meg az öltözőt, ahogy a szakmai stáb hozzáállása és tudása is elismerésre méltó.

– nyilatkozta a lapnak a klubtól távozó játékos, aki hosszasan méltatta a várost, a szurkolókat és a szekszárdi együttest körülvevő közeget. “Mindenki kedves volt velem az öltözőben, de azon kívül is sok időt töltöttünk együtt. Eljártunk ebédelni, kávézni, úgyhogy ettől valóban családként tekintettünk egymásra.” – mondta.

A szekszárdi időszakot tekintve két találkozót idézett fel Dojkic.

Éppen ettől az atmoszférától, ami jellemezte a mérkőzéseinket, nem tudnék kiemelni egyet sem. Úgy érzem, hogy a legjobb meccs, ami a szezonban jöhetett volna, az a koronavírus-járvány miatt elmaradt. Felszálló ágban voltunk, egyre jobb formában játszottunk, amikor a szövetség szüneteltette, majd befejezettnek nyilvánította a bajnokságot. A legemlékezetesebb találkozók a rájátszásban lettek volna, mert nem titkolt célunk volt, hogy bejussunk a döntőbe. Viszont, ha jobban bele­gondolok, talán a Girona elleni hazai Európa Kupa-győzelemre vagy a Sopron elleni januári, szintén itthoni bajnoki meccsre szívesen emlékszem vissza. Igaz, utóbbi vereséggel végződött, de kiváló mérkőzés volt.

nyilatkozta a lapnak, majd hangsúlyozta, hogy sokat fejlődött.

Amikor tavaly januárban ide kerültem, azt megelőzően fél évig nem játszottam. Szerettem volna meghálálni azt a bizalmat, amit a szerződtetésemmel kaptam. Úgy érzem, egyből bedobtak a mély vízbe, de próbáltam felvenni a ritmust. Szakmailag rengeteget fejlődtem Djokics Zseljko kezei alatt nemcsak azzal, hogy fejlesztettem a gyengébbik kezem vagy többet és jobban dobjak, de többszínűbb lett a játékom és olyan dolgokat is tudok, amit ide érkezve nem.

Ivana Dojkic nem árulhatta még el, hogy hol folytatja, de ahogy fogalmazott “nagy lehetőség áll előtte.”

Szekszárdról korábban már két szlovén tehetségnek, Eva Lisecnek (Famila Schio) és Teja Oblaknak (USK Praha) sikerült Euroliga szintre feljebb lépnie.

Az elmúlt években két szlovén légiósunk, Eva Lisec és Teja Oblak is a legrangosabb nemzetközi kupában szereplő együtteshez távozott tőlünk: előbbi az olasz Family Schiót, utóbbi a cseh USK Prahát erősíti már. Azt gondolom, hogy Ivanával kiegészülve ennek a három játékosnak az esete is jól példázza, milyen minőségi szakmai munka folyik a klubnál, ami pozitív jövőképet vázolhat fel a fiatal játékosaink előtt is

nyilatkozta erről a Teol.hu portálnak Szabó Noémi, a klub szakmai és sportigazgatója.

Fotó: MKOSZ / Rébay Viktor

Hirdetés