Hirdetés
Magyarország

Iványi Dalma a győri felkészülésről és a céljairól:

:

Hirdetés

Hétfőn megkezdte a felkészülést az új évadra az UNI-Győr – MÉLY-ÚT együttese. A klub Facebook oldalán Iványi Dalma vezetőedző nyilatkozott az első benyomásairól.

“Már a felmérések is azt mutatták, hogy egész jó állapotban vannak a lányok. Legtöbben a felnőtt és a korosztályos válogatottakkal, illetve itt a csapattal is dolgoztak, miután a vírushelyzet engedte.” – mondta a játékosok formájáról a győriek szakvezetője, majd az augusztusi programot is vázolta:

Fontos lesz az augusztusi hetekben a fizikai felkészítés. Sokat lesznek a lányok a konditeremben, ahol kemény erősítés vár rájuk. Szeretnénk nagyon sok egyéni képzést, technikai fejlesztést. Ez fogja kitenni az augusztusi etapunkat. Emellett a taktikai feladatokat is megmutatjuk nekik, hogy milyen játékstílust gondolunk és azoknak a mozgásait. Pont azért, hogy lássuk azt: mi az, ami fekszik nekik, mi az, amiben most is jók és azokra ráerősíteni, illetve mik azok az apróságok, hiányosságok, amiken dolgoznunk kell.

Iványi Dalma a most kezdődő szezonban debütál majd vezetőedzőként az élvonalban: “Izgatottan várom ezt a szezont. Nagyon nagy kihívásnak élem meg. Szeretnék talán úgy bizonyítani – nem is elsősorban eredményekben – hanem, hogy miként érzem magam ebben a szerepkörben, hogyan tudom megtalálni a hangot a játékosokkal. Bízom benne, hogy sikerül átadnom azt a tudást, hozzáállást, ami bennem van.” – nyilatkozta erről a legendás irányító, aki céljait így foglalta össze:

Nekem az lesz a feladatom és a célom, hogy egyénileg jobb játékossá és jobb emberré is tegyem őket. Az biztos, hogy amit előbb mondtam, ahhoz türelem kell önmagammal szemben is. Új szituáció ez számomra. Rengeteget tanultam más edzőktől, akár például a válogatottnál, amikor Székely Norbert mellett dolgoztam másodedzőként. Hosszú út lesz azonban, amíg én is ki tudom alakítani saját stílusomat. A lányok motiváltak, ez egy jó társaság és úgy gondolom, hogy ezzel ők is tudnak segíteni ebben.

A teljes beszélgetés megtekinthető az alábbiakban:

Fotó: Huszár Gábor/Kisalföld

Hirdetés