Hirdetés
Magyarország

Iványi Dalma a győri kinevezéséről:

:

Hirdetés

Az UNI-Győr – MÉLY-ÚT szerdán jelentette be, hogy Iványi Dalma veszi át a vezetőedzői posztot a csapatnál. A korábbi kiváló irányítót az M4 Sport kérdezte a döntése hátteréről.

Az elmúlt egy-másfél évben kezdett az bennem kialakulni, hogy szeretném magam kipróbálni magam magasabb szinten, a felnőtteknél. Ilyen szempontból ideális összetalálkozás volt a győri ajánlattal. Meg kellett érnem belülről arra, hogy itt is kipróbáljam magam. Nagyon várom ezt a lehetőséget és motivált vagyok. Úgy gondolom, hogy most ez jó lehetőség a váltásra. Szakmailag és magánemberként is, hogy egy másik városban próbáljam ki magam.

– mondta Iványi Dalma, aki a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatójaként dolgozott az elmúlt időszakban. A beszélgetés során Iványi Dalma hangsúlyozta, hogy jó szájízzel ért véget ez a kapcsolat közte és a PVSK között. Új szakaszához érkezik az élete 20 év pécsi szerepvállalás után.

Mindig vannak pozitív és negatív vélemények is, én erre általában nem szoktam adni. A hozzám közel állókkal és a PVSK-nál dolgozó kollégákkal is egyeztettem. Számomra az ő véleményük volt a legfontosabb. Ezek az emberek mindig támogattak a döntésemben és ez meg is könnyítette úgymond az elszakadást, a továbblépést. A természetes, hogy lesznek akik nem fogják megérteni a döntésemet, sajnálkozni fognak, de én azt gondolom, hogy ehhez előbb-utóbb mindenki hozzá fog szokni.

– tette hozzá.

Iványi Dalma hosszan beszélt az elképzeléseiről. A fiatal játékosok fejlődése lesz szem előtt a következő időszakban Győrben.

Mint játékosként is tettem, alázatosan, szerényen és nagyon sok munkával dolgoztam. Ugyanezt fogom megpróbálni vezetőedzőként is átadni a lányoknak. Bízom benne, hogy sikerül átragasztani a lelkesedést, a lendületet és szeretetét a játéknak. Azt gondolom, hogy leginkább példamutatással lehet tanítani, követőket találni. Az lesz nagyon fontos, hogy a játékosok egyénileg fejlődjenek. Fiatal játékosok alkotják majd a csapat keretét. Arra szeretném a hangsúlyt fektetni, hogy ők legyenek napról napra jobbak és ezáltal a csapat is előre fog lépni. Egészséges magabiztosságot, hitet, összetartást szeretnék alapként kialakítani. Jó légkörben kell dolgozni, mert akkor minden könnyebben fog menni. Reális célokra mindig szükség van, de az út, amin eljutunk a célig az talán fontosabb lesz most. Ha ott keményen, alázatosan dolgozunk, akkor, ha bármilyen célt tűzünk ki, azt el fogjuk érni.

– foglalta össze elképzeléseit Iványi Dalma, aki hangsúlyozta, hogy a válogatottnál is folytatja a munkát.

Folytatom és szerintem ez pozitívan fog hatni a válogatottnál végzett munkámra. Már csak azért is, mert napi szinten benne leszek a sűrűjében. Azokkal a játékosokkal fogok együtt dolgozni és találkozni hétről hétre ellenfélként, akik a válogatott keretét adják. Az volt nagyon csábító, hogy utánpótlás és felnőtt válogatottban szereplő magyar magra szeretne a Győr építeni. Kialakítani egy olyan közeget, amely hosszú távon sikeres tud lenni. Ez amellett, hogy a győri kosárlabdára pozitív hatással lehet, úgy a magyar válogatottra is. Nem szabad elfelejteni, hogy nem csak a városnak, hanem a magyar kosárlabdának is dolgozunk.  

Fotó: MTI

Hirdetés