Hirdetés
Magyarország

Iványi Dalma a győri szerepvállalásáról:

:

Hirdetés

Iványi Dalma lesz az UNI-Győr – MÉLY-ÚT vezetőedzője. A kiváló irányító az élvonalban először tölt be vezetőedzői posztot. Erről nyilatkozott a Nemzeti Sportnak a napokban.

Nagy ugrás lesz ez nekem, mert bár hat-hét éve dolgozom már vezetőedzőként az utánpótlásban, és elláttam másodedzői feladatokat a felnőtt-, valamint az utánpótlás-válogatottaknál is, most más szerepkör vár rám, ami hatalmas felelősséggel jár. Izgatott vagyok, nagy kihívás előtt állok, ám várakozással tekintek a következő idény elé.

mondta a Nemzeti Sportnak Iványi Dalma, aki az elképzeléseit röviden így foglalta össze: “a célom olyan játékosokat nevelni és képezni, akik a legtöbbet tudják kihozni magukból, és a csapat is sikeres lesz.”

A győri együttesnél egy új korszak veszi kezdetét az irányításával.

Mindenképpen új kezdet következik a klub szempontjából is, türelmesebb és lassúbb építkezés következik, hosszú távon ki kell alakítani a magyar magot, most ez kerül a fókuszba. A Győr névre mindenki felkapja a fejét és a legjobbak közé várja, bizonyára marad ez a megítélés, de nekünk csak magunkkal és a jelennel kell törődnünk. Menni, hinni magunkban és egymásban, az elvégzett munkában – ha így lesz, jó útra lépünk, és jönnek majd az eredmények!

Iványi Dalma nem titkolta, hogy még játékosfejjel is tud tanácsokat adni és ezt igyekszik alkalmazni.

Játékosként és edzőként is úgy működtem, hogy fontosnak tartottam a példamutatást, átadni tényleg mindent, amit tudok a játékról. Azt a hozzáállást, elhivatottságot, játékszeretetet szeretném sugározni, ami bennem volt és van a mai napig. Mivel nem annyira régen ért véget a játékos-pályafutásom és hobbiszinten jelenleg is pattogtatok, képes leszek játékosfejjel tanácsot adni.

A teljes beszélgetés ITT olvasható.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés