Hirdetés
Magyarország

Iványi Dalma: Ha lépésről lépésre haladunk, akkor fogjuk elérni a legnagyobb célokat:

:

Hirdetés

Múlt héten vált hivatalossá, hogy az UNI-Győr – MÉLY-ÚT vezetőedzője Iványi Dalma lesz. A Pannon Televízió kérdezte a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémiától távozó szakmai igazgatót a váltásról és a terveiről.

Három-négy hete érkezett a megkeresés Fűzy Andrástól, hogy a Győr vezetőedzői szerepkörébe szeretnének felkérni. Az elmúlt egy évben már kezdett bennem érlelődni, hogy szeretném magamat kipróbálni a felnőtt edzősködében is. Ilyen szempontból jókor érkezett a megkeresés. Nehéz döntés volt, sokat agyaltam rajta. Szakmailag döntötten gyorsabban, mert ez egy olyan kihívás, lehetőség, amit nem szabad elszalasztani. A PVSK-ban az Elnök úr és a közvetlen kollégáim, feletteseim támogatónak, megértőnek bizonyultak. Az érzelmi rész nehezebb volt: elszakadni az itteni barátoktól, közösségtől, környezettől.

– mondta Iványi Dalma, akinek a fiatalokra építő koncepció nyerte el a tetszését.

Ami nagyon tetszett a koncepcióban, hogy visszább vettek a célkitűzésekben és türelmesebb a hozzáállás a vezetőség részéről. Magyar fiatalokra szeretnének építeni. Olyan magyar magot alakítanának ki, ami hosszú éveken keresztül sikeres tud lenni. Ezt én nagyon fontosnak tartom. Ez az út a győri kosárlabda és a magyar kosárlabda számára is, hogy a fiatalokba energiát kell befektetni. Ha lépésről lépésre haladunk, akkor fogjuk elérni a legnagyobb célokat.

Iványi Dalma július 1-én áll munkába a győri klubnál, ahol a szakmai stáb is hamarosan összeáll. Alapvetően a jelenleg is Győrben dolgozó edzők segítik a munkáját. “Ismerem a legtöbbjüket és úgy tervezem, hogy nem csak a pályán, hanem a pálya szélén is igazi csapatmunka lesz. Egymást segítve, egymás ötleteit meghallgatva, együtt dolgozva próbálunk jobb eredményeket elérni.”

– tette hozzá Iványi Dalma.

Hirdetés