Hirdetés
Magyarország

Iványi Dalma helyzetértékelése a Győr kényszerszünetéről:

:

Hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az UNI-Győr – MÉLY-ÚT együttese a héten nem lép pályára. Mint ismert, a csapat keretéből négy játékos koronavírus-tesztje lett pozitív, így a csapat és a szakmai stáb tíznapos karanténba vonult.

Iványi Dalma vezetőedzőt kértük rövid helyzetértékelésre azzal kapcsolatban, hogy milyen munka zajlik ezen időszak alatt.

Hasonló, mint a tavaszi és a kora nyári helyzet volt, hogy edzésterveket kapnak a lányok és otthon dolgoznak. Ezen felül videós elemzéseket csinálunk, ezzel kicsit fejben készülünk. Két játékosunk, Beatrice Mompremier és Baffy Fanni tudnak más edzőkollégával dolgozni egyéni képzés-szerűen a csarnokban és konditerembe járni. Próbáljuk a legtöbbet kihozni a helyzetből és szinten tartani magunkat.

– fogalmazott lapunknak Iványi Dalma. Három találkozót halasztott el a győri klub, a múlt hét szombati zalaegerszegi vendégjátékot, a szerdai Aluinvent DVTK elleni hazai összecsapást, illetve az ELTE-BEAC Újbuda otthonába kiírt szombati bajnokit. Adódik a kérdés, hogy a kényszerszünet fizikálisan vagy inkább a csapat építése szempontjából szakmailag okoz nagyobb kiesést.

“Biztos, hogy fizikálisan is nehézzé teszi a munkát, mert kiestek ezek a napok. Jól felépített felkészülési időszak után azt gondolom, hogy jó erőállapotban van a csapat. Ez vissza fog esni egy kicsit. Emellett Mompremier beépítése kicsit lassabb és nehézkesebb lesz. Továbbra is azt tudom mondani, hogy meg kell próbálni a legtöbbet kihozni ebből a helyzetből. Ez nem olyan hosszú szünet. Ha utána koncentráltabban, még motiváltabban, labdaéhesebben fogunk dolgozni, akkor az segíteni fog a visszatérésben.” – összegzett Iványi Dalma. A karantén szombaton éjfélkor jár lenne és vasárnap a tervek szerint újra csapatedzésen vehetnek részt a győri játékosok.

Kép forrás: gyorikosar.hu

Hirdetés