Hirdetés
Archivum

Iványi Dalma levele Dr. Páva Zsolt úr részére:

:

Hirdetés

Iványi Dalma levélben tájékoztatta dr. Páva Zsoltot, Pécs polgármesterét, hogy kezdeményezi: többségi tulajdonos legyen a csapatot üzemeltetõ gazdasági társaságban.

Tisztelt Polgármester Úr, Kedves Zsolt!


Az elmúlt hetek, hónapok folyamán egy a Pécsi Nõi Kosárlabdát eddig nem jellemzõ helyzet alakult ki.


Információimat részben mint az SMM Kft. 15%-os tulajdonosa, részben mint a Csapat játékosa, nem utolsósorban pedig a média különbözõ csatornáit érzékelõ személyként szereztem.


Nagyon sajnálom, hogy a bajnoki szezont követõ pihenésembõl megérkezve értesültem csak minden részletrõl és ezt követõen tudtam foglalkozni érdemben a kialakult helyzettel.


Az Önkormányzat és az Alapítvány bizalomvesztése a PNK ügyvezetése és az SMM Kft irányába illetve ennek több kommunikációs fronton való kinyilvánítása egyértelmûen megoldást kíván. Megoldást kíván és azt gondolom, hogy ennek a rendbetétele megnyithatja az utat a gazdasági rendbetétel irányába is. Ennek érdekében már történtek lépések, melynek jómagam is követõje vagyok. Én magam is hiszek az Összefogásban, hisz sokaknak érték a Pécsi Nõi Kosárlabda Euroliga szintû fennmaradása.


A Pécsi Nõi Kosárlabda fennmaradása és a bizalmi állapot létrehozása érdekében a következõ döntésre jutottam és egyben jelen levelemmel szeretném kifejezni szándékaimat Polgármester úr felé, akinek éppúgy érdeke a dicsõ múlt fenntartása, mint minden kosárlabdát szeretõ pécsi polgárnak.


17-ik éve szolgálom hûséggel a Pécsi Nõi Kosárlabdát és Pécs városát. Egyetemi éveimet leszámítva nem engedtem a rengeteg csábításnak, a szívemre hallgattam, soha nem hagytam el a csapatot.


Történt ez legutóbb három hete is, amikor volt edzõm, Rátgéber László megtisztelõ közbenjárása nyomán álomszerû ajánlatot kaptam a Szpartak Moszkva együttesétõl.


A mai napon szóban megegyeztem az SMM Kft-ben lévõ tulajdonostársaimmal, hogy a PNK Kft-ben lévõ 50%-os üzletrészünket egy személyben átveszem. Ezzel a lépéssel reményeim szerint nem beszélhetünk bizalmatlanságról a tulajdonostársak között. Ezen döntésemmel élére állok annak a munkának, ami a csapat életben tartását eredményezi és helyre hozza az elmúlt 10 év során elkövetett hibákat. A kosárlabdában szerzett több évtizedes tapasztalatom, sport manageri diplomám és kapcsolatrendszerem, Pécs városa iránt érzett hûségem és erkölcsi értékeim alkalmassá tesznek a rám váró feladatok elvégzésére.


A kialakult helyzetben, ahol már új Kft. létrehozásáról és új ügyvezetõ személyérõl, valamint az Euroligá-ról való lemondásról olvasni önkormányzati és alapítványi nyilatkozatokat, elkerülhetetlen az azonnali beavatkozás. Fenti döntésemmel én az elsõ lépést már megtettem, miután számomra nem elfogadható, a múlt megtagadása és a csapatunk sikereiben résztvevõ játékosok és beszállítói partnerek cserbenhagyása.

A munkám sikerének és eredményességének érdekében szerencsésnek tartanám a 49%-os önkormányzati és 51%-os Iványi Dalma tulajdonosi szerkezet kialakítását, amennyiben személyemet a pécsi polgárokat képviselõ Önkormányzat is alkalmasnak tart.


A közös munka mielõbbi megkezdésében bízva,


tisztelettel és barátsággal:

Iványi Dalma
 

Hirdetés