Hirdetés
Magyarország

Iványi Dalma visszatekintése a Győr szekszárdi győzelmére:

:

Hirdetés

Szombaton az UNI-Győr – MÉLY-ÚT hosszabb kényszerszünet után, több meghatározó játékosát nélkülözve 84-78-as győzelmet aratott Szekszárdon. Iványi Dalma vezetőedzőt kértük arra, hogy értékelje lapunknak a találkozót.

Utoljára október 7-én Sopronban lépett pályára a Győr. Lapunknak Iványi Dalma is hangsúlyozta, hogy nem lehetett előzetesen felmérni, milyen formában lesz a csapata.

Azt tudtam, hogy nagyon motivált lesz a csapat, amolyan meccséhség alakult ki, miután két és fél hete nem játszottunk. A lányok várták, hogy újra pályán lehessenek. Látszott rajtuk, hogy nagyon akarnak, küzdeni és az utolsó vérükig harcolni fognak. Azt viszont nem lehetett kiszámítani, hogy milyen formában leszünk. Fizikailag ugyanis nem voltunk a topon, új játékost kellett beépíteni és azt sem tudhattuk előre, hogy ez a nagy akarás pozitívan vagy negatívan fog lecsapódni. Nagyon örülök annak, hogy végül pozitívan csapódott le. Szépen játszottunk, a mérkőzés nagy részében koncentráltak voltunk. Meg tudtuk csinálni, amit elterveztünk és a saját játékunkat tudtuk játszani. Igazi csapatként dolgoztunk. Voltak jó egyéni teljesítmények, de azt lehet mondani, hogy csapatként bizonyultunk jobbnak, mint a Szekszárd. Mindenki hozzátett, egymásért küzdöttünk, harcoltunk.

– jelentette ki Iványi Dalma, aki nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a visszatérő mérkőzés előtt levegye a terhet a játékosairól.

“Mondtam a lányoknak, hogy teher nélkül, felszabadultan játszhatnak és én azt gondolom, látszott is rajtuk, hogy élvezik a játékot. Annak pedig nagyön örültem, hogy megérezték: van esély a győzelemre, mert a Szekszárd pontatlan volt, nem éreztem az átütő erőt rajtuk és éltek ezzel az eséllyel. Előjött egy amolyan “gyilkos ösztön”, így megragadtuk a pillanat lehetőségét.” – tette hozzá a győriek vezetőedzője.

A szekszárdi mérkőzésen a Győr gyakorlatilag végig vezetett. A harmadik negyedben 11 pontos előnye után azonban 58-57-re felzárkózott a Szekszárd. Ez lett a mérkőzés fordulópontja, miután innen ismét a győriek tudtak elszakadni. Iványi Dalma így tekintett vissza a meghatározó pillanatokra:

Sem fizikálisan, sem taktikailag nem voltunk 100%-osak. Mezőnyposzton két meghatározó játékosunk, Dubei Debóra és Weninger Virág, magas poszton Barnai Judit hiányzott. Nem lehetett előzetesen felmérni, hogy mennyire fogjuk bírni fizikálisan. A Szekszárd kemény ellenfél, agresszívan védekeznek és 40 percen át nyomás alatt tartják az ellenfeleiket. A harmadik negyedben érződött, hogy elfáradtunk fizikálisan és fejben is. Tudtunk újítani, a küzdeni akarás, a szív lendített át minket. Megéreztük, hogy versenyben vagyunk a Szekszárddal, olyan lehetőség adódott, amit a lányok nem akartak elszalasztani. Magabiztosak tudtunk maradni és utána ki is jöttünk a hullámvölgyből, újra nagyobb előnyt építettünk fel.

Sokáig kérdéses volt a mérkőzés lebonyolíthatósága. Arra viszont lehetett számítani, ha lesz is mérkőzés, több kulcsjátékos nem utazhat majd a győriekkel. Emiatt pedig taktikailag is kisebb finomhangolásra került sor.

Az már látható volt, hogy mezőnyposzton kevesen leszünk. Gyakoroltuk, hogy Török Áginak hármas poszton kellett játszania. Nem idegen számára, mert korábban már játszott ezen a poszton, de idén még nem kellett itt szerepelnie. Taktikailag átismételtük a játékainkat. Beatrice Mompremier és Varga Zsófia pedig gyakorlatilag újként csatlakoztak és a héten az ő beépítésük is zajlott. Emellett arról szólt a hetünk, hogy önmagunkkal foglalkoztunk, lépésről lépésre, fokozatos terheléssel fizikálisan visszaépítsük a csapatot. Nekem egy kicsit olyan szezon eleji érzésem volt. Fizikálisan építettük a csapatot, hogy bírja a terhelést és közben taktikailag is finomítani kellett. Azt szerettük volna, hogy visszatérjünk arra a szintre, ahol a karantén előtt álltunk.

– összegzett Iványi Dalma, akit a debütáló Beatrice Mompremierről is kérdeztünk. Az amerikai center 34 perc alatt 10 pontot és 17 lepattanót ért el.

“Nagyon pozitív a teljesítménye, a hozzáállása. Egy hetet tudott velünk készülni. Az edzéseken is látszódott, hogy jó alkatú, jó fizikai adottságokkal rendelkező magas játékos, aki a palánk alatt keményen dolgozik. Egy csendesebb, visszahúzódóbb egyéniség. Azon dolgozunk, hogy neki agresszívnak, agilisnak kell lennie. A pályán keményen harcolt, mind a támadó, mind a védő térfélen. Fontos volt a jelenléte, nem csak abban, hogy 17 lepattanót leszedett, hanem védekezésben stabilitást, magabiztosságot adott a csapatnak. Támadásban is szépen dolgozott. Mindent megtett a csapat sikeréért. Amit mondtam az elején, hogy csapatként vívtuk ki a győzelmet, abba ő is nagyon szépen beilleszkedett. Megpróbált minden olyan dolgot megcsinálni, amivel tudta segíteni a társait. Nagyon elégedett voltam vele is. Sokat kell még dolgozni, mert még vannak benne pluszok, de azt gondolom, hogy ez egy jó kezdés volt neki. Ahogy a csapat támaszkodott rá, az pedig egy visszajelzést adhatott számára, hogy jó helyen van és jó csapat leszünk így együtt.”

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés