Hirdetés
Magyarország

Iványi Dalmát köszöntötték a Magyar Kupán:

:

Hirdetés

A Magyar Kupa döntőjének szünetében köszöntötték Iványi Dalmát, aki 20 éve mutatkozott be a WNBA-ben.

Egészen pontosan 1999. június 12-én egy Utah Stars – Orlando Miracle mérkőzésen debütált a WNBA-ben Iványi Dalma. A klasszis irányító a Florida International University végzőseként került a ligába és az első szezonjában 14 mérkőzésen lépett pályára, melyeket átlagban 4.8 percet töltött a pályán.

Fotó: WNBA

Iványi Dalma öt évadban (1999, 2000, 2003, 2005, 2006) összesen 106 tétmérkőzésen szerepelt a WNBA-ben. A Utah Stars mellett a Phoenix Mercury és a San Antonio Silver Stars csapatát erősítette. A számok alapján a legjobb szezonja a 2005-ös volt, amikor a San Antonio Silver Stars alakulatánál 30 találkozón kapott lehetőséget. Ebből 14 alkalommal kezdőként számított rá a szakmai stáb és 19.2 perc alatt 2.5 pontot, 2.3 lepattanót, illetve 1.7 gólpasszt átlagolt. Utolsó tétmérkőzését 2006. augusztus 10-én játszotta a tengerentúlon.

A WNBA-ben Iványi Dalma mellett Nagy Andrea (Washington Mystics, New York Liberty, Sacramento Monarchs – 102 mérkőzés) és Újhelyi Petra (Detroit Shock – 14 mérkőzés) szerepelt hazánkból. Idén ez a lista Határ Bernadettel bővülhet, aki az Indiana Fever gárdájával írt alá nyitott szerződést. A teljesség igényéhez hozzátartozik, hogy a WNBA hivatalos játékos adatbázisát tekintve jelenleg Yvonne Turner, Allie Quigley és Courtney Vandersloot is magyar státusszal került rögzítésre, de ez kizárólag a honosítási eljárásból adódó adminisztratív okok miatt van így.

A Killik László Női K&H Magyar Kupa döntőjének szünetében Iványi Dalmát Bognár Szilvia, Pécs alpolgármestere köszöntötte.

Hirdetés