Hirdetés
Archivum

Iványi nélkül 71-64-es PINKK vereség Rózsahegyen:

:

Hirdetés

A PINKK 71-64-es vereséget szenvedett Rózsahegyen. A pécsiek Iványi Dalma nélkül léptek pályára és a második negyedben 10 pontos hátrányba kerültek. Ez sokáig állandósult a két gárda között, majd a záró szakaszban sikerült 5 pontra is felzárkózni, de a PINKK-nek fordítási esélyei nem voltak.

Az idei évadban már harmadszor mérte össze az erejét a PINKK és a Rózsahegy. A két csapat az Európa Kupában szerdán sorsdöntõ összecsapást vív egymással, így ez a mérkõzés – bár fõpróbának is beillett – jóval kisebb téttel bírt. A találkozó elsõ pontjait Stef Murphy és az új szerzemény Mandic szerezték. A PINKK elsõ találata Ajdukovic nevéhez fûzõdött három perc után. Az elsõ szakaszban sokáig fej-fej mellett haladt a két gárda, majd 9-8-as pécsi vezetés után a játékrészt egy 11-2-es szériával zárta a Rózsahegy. Az elsõ 10 percben kilenc faultot fújtak a PINKK játékosaira. A személyi hibák pedig töredezetté tették a játékot.

A 19-11-rõl induló második negyed egy szlovák triplával indult, majd fokozatosan nõtt a hazai elõny. Roberto Hernandez 29-14-nél kért idõt. Bár Iványi Dalma nélkül és a fárasztó belgiumi túra ismeretében a hazaiak számítottak esélyesnek, ekkora különbség nincs a két csapat között. A rövid eligazítás után a PINKK ennek megfelelõen megkezdte a felzárkózást egy triplával. 31-21-nél pedig már hazai idõkérés miatt állt a játék. Ajdukovic büntetõivel és Katona ziccerével 31-25-re is felzárkózott a PINKK, de a félidõ egy 8-1-es hazai szériával zárult.

Az elsõ félidõben elsõsorban az eladott labdákat tekintve volt bajban a PINKK. A 11 ezen a szinten soknak számít, különösen úgy, hogy ezekbõl rengeteg pontot szereztek a hazaiak. A harmadik negyed szintén sok hibával és ideges játékkal indult, ráadásul Ajdukovic egy technikait is összeszedett. A Rózsahegy elõnye 41-28-nál a 13 pontot is elérte. A folytatásban ez a 10 pont környéki differencia beállt a felek között. A faultok ismét szépen gyûltek, ebben a 10 percben 11 alkalommal látták szabálytalannak a PINKK játékosait. A játékrész végjátéka azonban a pécsieknek alakult jobban és Ruják, illetve Tomlinson pontjaival 54-48-ra sikerült felzárkózni. Az ausztrál center kezdi visszanyerni erejét és formáját, ezúttal már 20 percet számíthatott rá Roberto Hernandez.

A negyedik szakasz elején nagy kérdés volt, hogy milyen irányt vesz a találkozó. A PINKK sokáig nem tudott közelebb kerülni, majd Ruják két villanása (egy tripla és egy dupla) pillanatok alatt látótávolságba sodorta a pécsieket. 65-60-nál már csak 5 pont volt a két alakulat között. Ennél közelebb azonban nem sikerült kerülni. Murphy és Brezaniova találataival ismét elléptek a hazaiak és 71-64-re megnyerték a találkozót. A PINKK legeredményesebbjei a 12 pontos Ruják és a 11 pontos Ajdukovic voltak.

Eredmény
MBK Ru¾omberok – PINKK Pécsi 424 71-64 (19:11, 20:15, 15:22, 17:16)

Hirdetés