Hirdetés
Európa

Ízelítőt adott a szezonból a hétvége:

:

Hirdetés

Az elmúlt pár napban minden tekintetben ízelítőt kaphattunk abból, hogy milyen évad várhat ránk.

A mérkőzéseket tekintve hazánkban szerda estétől kezdve legalább egy alkalommal szinte minden élvonalbeli csapat pályára lépett. Az Atomerőmű KSC Szekszárd sikerével ért véget a Sió Kupa, melyen a Győr, a PEAC és a PINKK szerepelt. Magabiztos győzelmet aratott a Sopron Basket a VBW CEKK Cegléd felett. Két mérkőzést nyert a Vasas, előbb a DVTK-t, majd a BEAC-ot verte. Összecsapott a Ludovika-FCSM Csata és a BEAC. Ezen a Csata ünnepelhetett győzelmet. A ZTE NKK pedig a Nagykanizsával mérte össze az erejét.

Az előszezont tekintve Olaszországban a Famila Schio és a Reyer Venezia találkozója kapott nagyobb kiemelést. Fölényes győzelmet ünnepelhetett a Schio. Az élcsapatok közül láthattuk a Ragusát, akik a Francesco Passalacqua Emléktorna keretén belül kétszer játszottak a Magnolia Campobasso gárdájával. Előbb 79-72-re kikaptak, majd 65-58-as győzelmet arattak. Törökországban két nagy múltú torna, a Botas Kupa és a Leyla Atakan Kupa biztosított felkészülési lehetőséget. Simon Zsófiáékat is láthattuk. Lengyelországban a hétvégén került sor a hagyományos Margo Dydek Emléktornára, mely a Gdynia győzelmét hozta. A járványhelyzet miatt először nem volt magyar résztvevő. Az Euroligára készülő együttesek közül a Sepsiszentgyörgy is debütált, a bolgár Montanát verték kétszer.

A hétvégi tétmérkőzések sajnos abba is betekintést engedtek, hogy a járvány miatt milyen kiszámíthatatlan időszak jön. Elmaradt a Francia Kupa péntek estére tervezett döntője. A spanyol élvonal nyitó fordulójából három meccset elhalasztottak és nem tudták lejátszani a WNBA-ben a Seattle Storm és a Minnesota Lynx elődöntőjét. Sajnos ilyen halasztások a jövőben is elkerülhetetlenek. Maradva a tétmeccseknél, a spanyoloknál a Salamanca, a Girona és a Valencia kezdett győzelemmel. Oroszországban pedig kialakult az elődöntők párosítása a helyi kupában, mely során az MBA Moszkva és a Dinamo Kurszk, illetve a Szpartak Moszkva és a Nagyezsda Orenburg csatázik a fináléba kerülésért.

Hirdetés