Hirdetés
Archivum

Izgalmas csoportkör várható az EB-n:

:

Hirdetés

Szombat délután a jövõ évi Európa Bajnokság végjátékának otthont adó Lodz-ban megtartották a torna csoportjainak sorsolását. Röviden úgy lehetne jellemezni a beosztást, hogy igazi halálcsoport nincs, de már az EB korai szakaszában hatalmas rangadókra kerül sor.

Csak a hó okozott kisebb bosszúságot a nemzetközi szövetség és a sajtó képviselõinek Lodz városában, ahol a négycsillagos Andel’s Hotelban látványos külsõségek közepette tartották meg a 2011-es nõi kosárlabda Európa Bajnokság csoportjainak sorsolását.
 

Az erõviszonyokat megfelelõen tükrözõ kalapoknak és némi szerencsének köszönhetõen kiegyensúlyozott kvartettek születtek, de azért már az elsõ csoportkör is ígér igazi finomságokat az ínyenceknek. Az A-csoportban Franciaország kapott helyet a 2009-es rendezõ lettekkel, a vb résztvevõ görögökkel és nem utolsó sorban a horvátokkal. Az örök esélyes oroszoknak is lehetnek nehéz perceik, nekik a törökök, a litvánok és a szlovákok jutottak az A jelû négyesben.

A legnagyobb rangadót azonban nem a legutóbbi EB két döntõsének kvartettje ígéri, hanem a B-csoport, ahol megismétlõdik az idei VB elõdöntõje, Csehország és Fehéroroszország között. Ami a mi szempontunkból nagyon fontos, hogy a pótselejtezõrõl kvalifikáló válogatott a C-csoportban szerepel majd a VB bronzérmes spanyolokkal, a rendezõ lengyelekkel és Montenegróval. Nem lesz könnyû dolga tehát az utolsóként kijutó nemzeti csapatnak, ha azt nézzük, hogy hat tétmérkõzéssel a lábukban kell ilyen kemény ellenfelekkel találkozniuk. Ennek ellenére, minden olvasónkkal együtt azt kívánjuk, hogy bárcsak ezen bosszankodnánk június 18-án, az EB nyitó napján!

A EB csoportjainak beosztása

A-csoport: Törökország, Oroszország, Szlovákia, Litvánia
B-csoport: Csehország, Fehéroroszország, Nagy-Britannia, Izrael
C-csoport: Lengyelország, Spanyolország, Montenegró és a pótselejtezõbõl érkezõ válogatott
D-csoport: Görögország, Franciaország, Horvátország, Lettország

Hirdetés