Hirdetés
Magyarország

Izgalmas mérkőzésen vette el a Csata pályaelőnyét a Vasas Akadémia

Ludovika-FCSM Csata - Vasas Akadémia 85-100 (24-14, 22-32, 19-26, 20-28)

5-8. helyért, 1. mérkőzés
Budapest, Ludovika Aréna
Nagy Viktor, Makrai Márton, Sörlei Attila (Hoffmann Gergely)

Ludovika-FCSM Csata: Dean 19/6, Hegedűs 13/3, Lelik 18/12, Horváth 24/21, Zele 11/3. Csere: Toman -, Böröndy -.

Vasas Akadémia: Tóth 16/3, Madár E. 10/6, Papp 16/6, Bach 10/3, Budácsik 11. Csere: Smailbegovic 18/12, Radócz 8/6, Pusztai 8, Dúl 3/3, Madár K. -, Szerencsés -.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés

Az 5-8. helyért zajló mérkőzések első összecsapásán a Vasas Akadémia 100-85-re legyőzte a Ludovika-FCSM Csata együttesét és ezzel 1-0-ra vezet az egyik fél második sikeréig tartó párharcban.

A budapesti rangadó fej-fej mellett indult a csapatok számára. Zele Dorina találatát követően 8-8-nál még mindig egál volt az állás, ám Bach Boglárka büntetőjével a vendégek vették át a vezetést. Az öröm azonban nem volt hosszú, Lelik Réka kosarával ugyanis a Csatához került az előny (10-9). Ezután továbbra is az adok-kapok játék volt jellemző a találkozóra. Egészen 16-11-ig, amikor Hegedűs Janka ziccerével, illetve Japreece Dean 2+1-es akciójával öt ponttal szakadt el Tursics Krisztián együttese. A Vasas azonban továbbra is tartotta a lépést – Dúl Terka dobott triplát. Válaszul Zele Dorinától és Horváth Bernadettől jöttek a találatok. 21-14-nél végül Milos Pavlovic vezetőedző kért időt eligazításra. A negyed hátralévő idejében a hazaiak 10 pontra növelték előnyüket, a játékrész végül 24-14-el zárult.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

A második felvonást Dean hárompontosa vezette fel, amire válaszul Papp Dia közeli dobásai érkeztek. Ezzel, Milos Pavlovic gárdája ismét 10 pont alá került (27-18). A Vasas azonban nem hagyta ennyiben. Tovább folytatta a rohamot és sorozatban nyolc pontot szerzett. Radócz Fanni talált be távolról, majd Tóth Orsolya betöréses ziccere következett, és végül Bach Boglárka tripláját láthattuk. Az állás így 27-26-ra változott, amikor is Tursics Krisztián vezetőedző kért időt. A rövid szünet után Dean és Papp váltott kosarakat, vagyis az eredmény érdemben változatlan maradt. 29-28-nál Dean dobhatott két büntetőt, miután Papp Dia dobás közben faultolta őt. A Vasas irányítójának ez a harmadik személyi hibája volt. A hazaiak légiósa két dobásából egyet értékesített, ami pontosan egy duplaértékű kosárelőnybe helyezte csapatát. A Vasas azonban végül Smailbegovic középtávolijával 30-30-nál egyenlített. Ezután szintén ő dobhatott két büntetőt, találataival pedig a vendégek kerültek két pontos lépéselőnybe. Ezután ismét egál lett a mérkőzés, amiről Hegedűs Janka gondoskodott. A mérkőzés hasonló ritmusban zajlott egészen a félidő végéig, ami 46-46-al, vagyis egállal végződött.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

A második félidő elején a Csata együttese felé billent a mérleg – Tursics Krisztián tanítványai egy 6-2-es rohammal indítottak. Magabiztosan elszakadni azonban továbbra sem tudtak. Erről Papp Dia teljesítménye gondoskodott, amit a hazaiaktól Horváth Bernadett, illetve Japreece Dean felváltva ellensúlyozott. 57-53-nál Papp Diát faultéták, amiért az irányító kettőt dobhatott. Mivel mind a kettő bement neki, így a Vasas ismét két pontra zárkózott fel. A Csatától ezúttal viszont nem érkezett válasz. Tóth Orsolya volt sikeres, amivel az állás 57-57-nél ismételten egál lett. Ezt követően Papp és Horváth váltottak triplákat. 60-60-nál a bírók Papp Diának ítéltek sportszerűtlen hibát, amiért Dean nemcsak, hogy kettőt dobhatott, de Pappnak a negyedik személyi hibája gyűlt össze. Ezzel ismételten lépéselőnyben a hazai együttes. Az adok-kapok játék egészen 65-70-ig tartott, ekkor ugyanis a vendégek találataira huzamosabb ideig nem érkezett válasz. A negyed hajrájában továbbra is a Vasas játéka dominált, ez pedig az eredményen is meglátszódott. Az utolsó játékrész így 65-72-ről kezdődhetett.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

A záró szakaszt Smailbegovic indított triplájával, ezzel pedig a felek közti különbség 10 pontra nőtt. Ezt Zele Dorina találata törte meg, de Puszta Petra azonnal vissza is állította a differenciát. 67-77-nél a bírók kértek időt egy szituáció videós ellenőrzésére. A döntés értelmében Madár Katának ítéltek személyi hibát, illetve a Vasas kispadja kapott technikai faultot, amiért Horváth Bernadett dobhatott. Találata után csapata oldalról jöhetett, az akciót pedig Hegedűs Janka fejezte be sikeresen. Erre Pusztai Petrától érkezett a válasz (70-79). A folytatásban Horváth talált be távolról, amivel a 22-ik pontját szerezte meg. Milos Pavlovic együttese azonban továbbra sem hagyta magát. Smailbegovic-tól is érkezett egy távoli, így Hegedűs kosara után is a vendégek maradtak előnyben. Ezután Budácsik és Lelik váltottak kosarakat. Pusztai kosarát követően, 77-86-nál hazai időkérés következett. A folytatásban a vendégek minden energiájukat mozgósították. Ez nem csak támadásban, de a védekezésükben is meglátszódott. A differencia ismét 10 pontra nőtt, 79-89-nél pedig Bach Boglárka dobhatott két büntetőt. Ahogy a Vasas energiája nőtt, úgy csökkent a Csatáé. 79-93-nál már a végjáték következett, amit vendég időkérés indított. A pályára visszatérve rögtön Pusztai Petra találatát láthattuk, illetve Tóth Orsolya távolról volt sikeres. Végül szintén Tóth találatával érte el a Vasas a 100-ik pontját. Innentől már nem volt kérdés a győztes kiléte. A csapatok három negyeden át fej-fej mellett haladtak, azonban egy magabiztos negyedik negyeddel végül a Vasas Akadémiáé lett a győzelem. Milos Pavlovic együttese 100-85-re nyert a Ludovika Arénába.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés