Hirdetés
Archivum

Izgalmas végjátékot hozott a spanyol csúcsrangadó:

:

Hirdetés

Szombaton rendezték a spanyol élvonal jelenlegi csúcsúrangadóját, melyen a Salamanca 66-61-es gyõzelmet aratott a Girona otthonában.

Nagy érdeklõdés mellett dobták fel a labdát, közel 4000 nézõ látogatott ki Gironában a Salamanca vendégjátékára. Ezen két csapat összecsapása mindig magas hõfokú küzdelmet hoz. Ez most azzal egészült ki, hogy az elsõ félidõben kifejezetten kemény megmozdulások is belefértek, amely felfogás egyértelmûen kedvezett a Salamancának. A címvédõ ennek megfelelõen gyorsan magához ragadta a vezetést, az elsõ negyed végén 19-12-es elõnyben voltak. A második etap hajrájában pedig a 8 pontot is elérte a vezetésük. A félidõben 38-33 állt az eredményjelzõn.

A harmadik negyedtõl valamivel folyamatosabb játék alakult ki. A Girona a Colhado, Evans, Martínez hármas vezetésével végig látótávolságban tudott maradni. Az utolsó 10 percnek 45-43-ról vágtak neki a csapatok. A végjátékhoz közeledve 59-58-nál a vezetést is átvették a hazaiak. A hajrában azonban az egyaránt 12-12 ponttal záró Adaora Elonu és Angelica Robinson vezette Salamanca behúzta a gyõzelmet, ami jó eséllyel az alapszakasz elsõ helyét jelentheti számukra. Ez pedig azt is hozza magával, hogy az egész rájátszásban a címvédõnél lesz a pályaelõny.

Eredmény
Spar Citylift Girona – Perfumerias Avenida Salamanca 61-66 (12-19, 21-19, 9-7, 19-21)

Statisztika

Hirdetés