Hirdetés
Magyarország

“Izgatottan és motiváltan várom a közös munkát”:

:

Fotó: Rébay Viktor / FIBA.Basketball

Hirdetés

Az UNI-Győr múlt heti kerethirdetésével hivatalossá vált, hogy Kiss Virág zöld-fehér mezben folytatja pályafutását. A magyar válogatott centere az előző szezonban a török sztárcsapatban, a CBK Mersinben játszott, akikkel egészen az Euroliga négyesdöntőjéig menetelt. A klub honlapja a magyar válogatott centerét és Cziczás Lászlót, az UNI-Győr vezetőedzőjét kérdezte a közös munkáról, a célokról.

Kiss Virág a 2012/13-as szezonban debütált a magyar élvonalban, Pécsett, ahol két szezont húzott le. Két szezon kihagyás után a KSC Szekszárd együttesében kezdte újra karrierjét, ahol három évet játszott, mielőtt visszatért volna a PEAC-hoz 2020-ban. 2023-ban légióskodásra adta a fejét, és a török Mersin játékosa lett. Teljesítményével felkeltette a WNBA csapatok érdeklődését is, idén részt vett a Los Angeles Sparks táborában is.

Virág az előző szezonban szépen teljesített a török bajnokságban és az Euroligában is. A bajnokságban 30 mérkőzésen lépett pályára, amin 10,9 pontot, 6,5 lepattanót és 13,1-es VAL mutatót átlagolt. Az Euroligában 19 meccs jutott neki, és átlagban 5,4 pontot, 3,9 lepattanót, 1,2 asszisztot és 6,9-es VAL-t szerzett. Játékosunk egészen döntőig menetelt csapatával a török rájátszásban, ahol végül ezüstérmet szerzett a Fenerrel szemben.

A válogatottban meghatározó szerepet tölt be évek óta, részese volt a tavalyi történelmi ljubljanai EB szereplésnek (4. hely), illetve a szívszakító olimpiai selejtezőnek is. Ezen a nyáron a 3×3-as válogatottban is szerepel.

„Már a tavalyi szezon előtt is elgondolkodtam a győriek ajánlatán, de végül úgy döntöttem, szeretném magamat kipróbálni külföldön. Sokat fejlődtem és tanultam, de most szükségem van a biztosra, a stabilra, a győri koncepció pedig nagyon szimpatikus volt számomra. Személyes célom, hogy tudásom legjavával segítsem a csapatot, nagy álmom, hogy magyar bajnok legyek, de szerintem nem vagyok ezzel egyedül, hiszen a csapat többsége két év alatt két döntőt játszott, viszont mindkétszer vesztett. Így biztos vagyok benne, hogy mindenki mindent megtesz azért, hogy a két ezüstöt aranyra cserélje. Nem lesz persze könnyű dolgunk. Az Euroligában az lehet a cél, hogy ha selejtezni kell, először is jussunk fel a főtáblára, ha pedig ott vagyunk, minél több meccset nyerjünk. Még egy kis pihenő vár rám, aztán megkezdjük a felkészülést a válogatottal a ruandai vb-selejtezőre. Ez jó alapot adhat a közös munkára. Bízom benne, hogy a folyamatosan gyarapodó győri nézőszám tovább tud nőni. Magam is tapasztaltam, hogy szurkolótábor is bíztatja a csapatot, többször is átsegítette ez a nehézségeken a lányokat. Izgatottan és motiváltan várom a közös munkát” – mondta el Kiss Virág a Győrbe igazolásáról.

„Nem csak nekem volt régóta vágyam, hogy újra edzője lehessek, hanem a Klub is régóta szerette volna soraiban tudni Virágot. Volt szerencsém az utánpótlás válogatottakban és a felnőtt nemzeti csapatban is hosszú-hosszú éveken keresztül együtt dolgozni Virággal, sok szép pillanatot éltünk át közösen, de remélem, a legszebbek még hátra vannak. Mondanom sem kell, nagyon boldog vagyok, hogy ezt az óriási fegyvertényt sikerült a Klubnak véghez vinni, és Virág nálunk kezdi a következő szezonját. Ez egy hatalmas siker. Személy szerint azt várom majd tőle, hogy a csapatban húzóember és vezér legyen, hiszen ehhez minden adottsága megvan. Mindenben támogatni fogjuk őt, és reméljük, vele még stabilabbak és erősebbek leszünk a következő szezonban.” – mondta el Cziczás László Virág Győrbe szerződtetéséről.

VIDEÓS RIPORT

Hirdetés