Hirdetés
Európa

Izmitben formálódhat új élcsapat Törökországban:

:

Hirdetés

Törökországban kis túlzással a Fenerbahce és részben a Galatasaray a biztos pont. A két óriásklub mellett azonban évről évre változnak az erőviszonyok. Mindig érdekes és tanulságos figyelni az átigazolási időszakban, hogy éppen melyik gárda próbál szintet lépni. Ez idén az Izmit lehet.

A Márvány-tenger legkeletibb részén fekvő 200000 ezres város csapatánál csütörtökön jelentették be Erica Wheeler szerződtetését. A 2019-es WNBA All-Star gála MVP-je két sikeres orenburgi év után váltott csapatot. Az oroszokkal 2019-ben Európa Kupát nyert Wheeler, míg a csonka szezonban az Euroligában 30.0 perc alatt 11.6 pontot, 3.7 lepattanót és 4.6 gólpasszt átlagolt.

Szintén új érkező a hazánkban is megforduló litván magas játékos Egle Siksniute, aki a Castors Braine gárdájában az Euroligában 8.2 pontot és 4.4 lepattanót átlagolt. Mellette ugyanúgy belső posztra szerezték meg a montenegrói válogatott Milica Jovanovicot. Számára nem ismeretlen a török közeg, hiszen korábban hat csapatban is megfordult az ottani élvonalban.

Az Eurobasket.com szakportál pedig már Ariel Atkins érkezését is bejelentette, aki a Perth Lynx együttesében 11.1 pontot, 5.0 lepattanó és 2.5 gólpasszt átlagolt Ausztráliában.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés