Hirdetés
Archivum

Izrael ellen játszik negyeddöntõt a magyar U18-as 3×3-as válogatott Szolnokon:

:

Hirdetés

Szombaton kezdetét vette Szolnokon az U18-as 3×3-as Eb-selejtezõtorna. A magyar válogatott egyetlen mérkõzésérõl, melyen nagy küzdelemben vereséget szenvedtek a lányok, már beszámoltunk. Most nézzük a játéknap teljes összefoglalóját, melybõl az is kiderül, hogy miként alakulnak a negyeddöntõk párosításai.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Az A-csoportban egyetlen mérkõzést rendeztek, ez volt a magyar-litván találkozó. Ennek eredményeként a litvánok mentek tovább elsõ helyen és a mieink a második helyen. A B-csoportot Franciaország nyerte. Elõbb óriási csatában 17-16-ra gyõzték le Fehéroroszországot, majd könnyedén érvényesítették a papírformát az írek ellen. Ekkor 21-11-es sikert arattak. Mivel a fehéroroszok szintén kiütötték az íreket (17-3), így a gallok mögött õk mentek tovább második helyen.

A C-csoport élén a csehek végeztek. Az elsõ meccsükön nagy fölénybe kerültek a lengyelek ellen és végül 21-8-as gyõzelmet arattak. A második fellépésük alkalmával pedig 15-9-re múlták felül Ausztriát. Ebbõl a hármasból a második továbbjutó helyet Ausztria szerezte meg, akik 14-11-re gyõzték le Lengyelországot. A D-csoport elsõ helyét Izrael szerezte meg, akik két szoros találkozót nyertek meg. Elõbb 12-11-re múlták felül a románokat, majd 14-13-ra Ukrajnát. A csoport második helyén az ukránok zártak Románia 21-19-es legyõzését követõen.

A magyar csapat az A-csoport második helyezettjeként a sorsolási tábla szerint a D-csoport elsõ helyezettjét kapta, így Izrael lesz az ellenfél a vasárnapi negyeddöntõben 15 óra 30 perctõl. Az izraeli csapat az elsõ napon jó benyomást tett, egy végtelenül kiélezett csoportban két egylabdás végjátékot nyertek meg. Nehéz ellenfél, de ha a csoportelsõket nézzük, még mindig több esélyt kínál az ellenük lejátszott találkozó, mint adott esetben, ha Franciaországgal vagy Csehországgal kellene mérkõzni.

A negyeddöntõk párosításai – július 17., vasárnap

Litvánia – Ukrajna 13:40
Csehország – Fehéroroszország 14:00
Franciaország – Ausztria 15:10
Izrael – Magyarország 15:30

Hirdetés