Hirdetés
Archivum

Izrael is megkezdte a felkészülést riválisaink közül:

:

Hirdetés

Megkezdte a felkészülést a nyári Európa-bajnoki selejtezõkre Izrael is. A magyar válogatottal azonos csoportban lévõ együttesnél nagy meglepetések nincsenek a keretben, az Euroligában edzõdõ sztárok mellett két honosított amerikai játékosból válogathat a szakmai stáb.

Az izraeli válogatott legnagyobb sztárja természetesen Liron Cohen, aki idén a Schióval az Euroliga nyolcas döntõjében játszott. Cohen mellett a másik legmagasabban jegyzett játékos Shay Doron, aki 2011-ben az Európa Kupában gyõzelemre vezette az Elizur Ramlát, idén tavasszal pedig lehetõséget kapott Jekatyerinburgban. Doron oroszországi kiruccanása nem sikerült a legjobban, nem tudta magát bejátszani az uráli sztárcsapat keretébe és már az orosz bajnoki döntõk alatt jelezték neki, hogy a jövõben nem tartanak igényt a szolgálataira.

Az izraeli válogatottnál két honosított játékos került képbe, a Ramat Hasharon légiósa Alysha Clark és az Elizur Ramlánál játszó Alison Hinton. Clark jelenleg a Seattle Storm alakulatával készül és ha szerzõdést kap az egész szezonra, akkor nem tud a válogatott rendelkezésére állni. Ebben az esetben a honosított helyet Alison Hinton kapná.

Az izraeli csapat legnagyobb hiányzója a térdsérüléssel bajlódó fiatal tehetség Naama Shafir, illetve a lengyelországi Európa-bajnokságon szereplõ gárdából Liad Suez Karni és Laine Selwyn szolgálataira sem számíthat a szakmai stáb. Karni befejezte pályafutását, Selwyn pedig visszavonult a válogatottságtól. A keretben az Európa-bajnoksághoz hasonlóan helyet kapott a Sopronban is megforduló Ekaterina Abramzon.

Az izraeli válogatott kerete: Ekaterina Abramzon (Alba Iulia), Rony Ben Nun (Elitzur Netanya), Alysha Clark (Ramat Hasharon), Liron Cohen (Famila Schio), Meirav Dori (Maccabi Ashdod), Shay Doron (UMMC Jekatyerinburg), Jennifer Fleischer (Erg Priolo), Noa Ganor (Elitzur Netanya), Alison Hinton (Elizur Ramla), Eloisa Katz (Bishop’s College), Nomi Kolodny (Maccabi Ashdod), Shani Levy (Raanana Hertzeliya), Katia Levitsky (Elizur Ramla), Ortal Oren (Maccabi Ashdod), Shiri Porat(Hapoel Petah Tikva), Shira Shecht (Monmouth University), Dana Yahalomi (Habikaa), Shiran Zairy (Maccabi Ramat Hen).

Hirdetés