Hirdetés
Archivum

Jamierra Faulkner megkapta az orosz állampolgárságot:

:

Hirdetés

Pénteken hivatalossá vált, hogy Jamierra Faulkner orosz állampolgár lesz. Ezzel elhárult minden akadály azon lehetõség elõl, hogy az amerikai játékos immár honosítottként az UMMC Jekatyerinburghoz szerzõdjön.

Közösségi oldalakon már január eleje óta láthattunk fotókat arról, hogy Jamierra Faulkner az UMMC Jekatyerinburg együttesével készül. A klub, a korábban hazánkban is megforduló a játékosnak már akkor elindította az orosz állampolgársági kérelmet. A hosszadalmas folyamat pénteken zárult le, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök összesen 73 fõ kérelmét írta alá. Az orosz állampolgárság az eskütétel után lesz hivatalos.

Faulkner esetében ez a döntés azt jelenti, hogy már orosz állampolgárként szerzõdhet az UMMC Jekatyerinburghoz. Hosszú távon számolhatnak vele. Vélhetõen a szintén orosz színekben szereplõ, immár 38. életévében járó Deanna Nolan utódját találták meg a személyében. Egy honosított amerikai játékos alkalmazása azért fontos a Jekatyerinburg számára, mert így végig tudja játszani a teljes bajnoki szezont és ott lehet az Orosz Kupa küzdelmei alkalmával is. A Jekatyerinburg szakmai stábjának egyébként jelenleg fordulóként két kimaradó légióssal kell számolnia, ami megnehezíti a felkészülést a bajnoki találkozókra.

Jamierra Faulkner a WNBA-ben a Chicago Sky játékosa. Európai karrierjét a PINKK Pécsi 424 együttesénél kezdte. Ezt követõen játszott Izraelben, míg az Euroligában a CCC Polkowice színeiben mutatkozhatott be.

Hirdetés