Hirdetés
Archivum

Jamierra Faulkner súlyos térdésrülése:

:

Hirdetés

Korábban az összefoglalónkban hírt adtunk arról, hogy a Chicago Sky legutóbbi, dallasi mérkõzésén a negyedik negyedben le kellett cserélni Jamierra Faulkner-t. Az 1-es, 2-es poszton bevethetõ játékos esetében a legrosszabb forgatókönyv érvényesült.

Fotó: UMMC Jekatyerinburg - basket.ugmk.com

Fotó: UMMC Jekatyerinburg – basket.ugmk.com

Faulkner a Twitter odalán tette közzé, hogy a jobb térdében keresztszalag-szakadást szenvedett, amivel egyidejûleg fennáll mediális és laterális meniszkusz sérülés is. Ez azt jelenti, hogy a játékosra mûtét vár és az idei WNBA szezonban, illetve az egész 2018-as esztendõben már nem léphet pályára.

A WNBA-ben a Chicago Sky színeiben Faulkner pályafutása eddigi legjobb szezonját teljesítette. A 17 találkozón átlagban 21.2 percet töltött a pályán, 7.6 pont, 3.9 gólpassz és 1.4 lepattanó került ez idõ alatt a neve mellé.

Az UMMC Jekatyerinburg számára is érzékeny veszteség a kiválása. A tavaszt már orosz papírokkal töltötte a sztárcsapat keretében. Az Euroligában még nem, de a bajnokságban már hazai státuszú játékosként bemutatkozhatott. Nem is nyújtott rossz teljesítményt az orosz rájátszásban.

A WNBA-s feladataihoz hasonló szerepben számítottak rá: 10 meccsen 19.1 perc alatt 7.3 pontot, 3.1 gólpasszt és 1,2 lepattanót átlagolt Jekatyerinburgban. A tervek szerint Faulkner lett volna az orosz válogatott honosítottja az õszi Eb-selejtezõkön és a jövõ nyári Európa-bajnokságon.

Hirdetés