Hirdetés
Archivum

Jankó Flóra felhagy a versenyszerû kosárlabdázással:

:

Hirdetés

Az MTK Budapest hivatalos honlapja adta hírül, hogy a klub NB I-es csapatának saját nevelésû U20-as játékosa, Jankó Flóra úgy döntött: felhagy a versenyszerû kosárlabdázással.

A klub honlapjának tájékoztatása szerint Jankó Flóra nyáron felvételt nyert a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karára. Az elmúlt fél évben, felsõfokú tanulmányai mellett edzett Nagy Dóra NB I-es keretével. Ez igen megterhelõ idõszak volt, mely végén, decemberben a fiatal játékos úgy határozott a tanulást választja.

Az utánpótlás eredményeket tekintve ki kell emelni, hogy Jankó Flóra tagja volt a 2014-es U17-es Világbajnokságon bronzérmes csapatnak. A 3×3-as szakágban pedig 2015-ben az U18-as Európa-bajnokságon aranyérmet szerzõ válogatottat erõsítette.

„A kosárlabdázás mindig az életem része volt, így természetesen nem volt könnyû meghozni ezt a döntést. Remélem, hogy a közeljövõben megtalálom az egyensúlyt a sport és az élet többi kihívása között. Meglátjuk, mit hoz a jövõ, lehetséges, hogy még visszatérek valamikor a pályára, addig is a csapatot szurkolóként biztosan támogatom.” – nyilatkozta az MTK Budapest honlapjának Jankó Flóra.

„Tudomásul vettem és tiszteletben tartottam Flóra döntését, régóta ismerjük egymást, tudom jól, hogy neki nem a kosárlabdázás az élete.” – fogalmazott Nagy Dóra, a nõi kosárlabda-szakosztály igazgatója és az NB I-es csapat vezetõedzõje, majd így folytatta helyzetértékelését: „Ettõl függetlenül egyértelmûen pótolnunk kell õt, mivel idén – ha nem is rögtön, de – kiharcolta a kezdõ U20-as pozíciót. Szeitl Vanessa és Zólyomi Karina számára ez persze több lehetõséget jelent, de már rövid távon, másokkal is gondolkodunk némi fiatalításon.”

Hirdetés