Hirdetés
Archivum

Jantel Lavender-t szerzõdtette a Chicago Sky a Los Angeles Sparks-tól:

:

Hirdetés

A Chicago Sky a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerzõdtette Jantel Lavender-t. A Los Angeles Sparks alakulatának a rutinos centerért cserébe a 2020-as Draft második körös választásának jogát adták.

Fotó: Chicago Sky

Fotó: Chicago Sky

“Úgy ítéltük meg, hogy szükségünk van a csapatuk magjában még egy rutinos játákosra. Különösen egy olyanra, mint Jantel Lavender, aki bajnoki tapasztalatokkal rendelkezik.” – így vezette fel be James Wade vezetõedzõ a Chicago Sky honlapján Jantel Lavender szerzõdtetését. Nem véletlenek ezek a mondatok, hiszen a Sky-nál a rutinos alapcsapaton felül jelenleg az edzõtáborban nyolc olyan fiatal dolgozik, akik elsõ vagy második WNBA-s évükre készülnek. Amennyiben szeretne elõrébb lépni a klub, akkor szükségük van tapasztalt klasszisokra.

Lavender 2011-ben a WNBA Draft elsõ körének ötödik helyén kelt el és azóta a Los Angeles Sparks csapatát erõsítette. Hol több, hol kevesebb lehetõséget kapott ebben a nyolc évben. A 2016-os bajnoki menetelés alkalmával futotta az extra szezonját, akkor a “legjobb hatodik játékos” elismerést is megkapta. Tavaly 30 mérkõzésen 17 perc alatt 5.2 pont, 3.7 lepattanó és 0.7 gólpassz átlagot teljesített. Európában az elmúlt szezonban a Famila Schio-t erõsítette és Allie Quigley csapattársa volt. Remek összhang mûködött közöttük, amit a Sky-nál is hasznosíthatnak. Az edzõtáborban a chicagói együttes keretében még hat olyan játékos van, aki 4-es, 5-ös poszton bevethetõ. Innen biztos, hogy többen kikerülnek a végsõ keretszûkítésnél.

Bár a Los Angeles egy megbízható és igen népszerû klasszist veszített, de valahol érthetõ a döntés. A fiatalok közül helyet és játékpercet kell adni az évad folyamán Maria Vadeevának, illetve a Draft-ról elhozott Kalani Brown-nak. Ráadásul belsõ posztokra jött Chiney Ogwumike, aki nyilvánvalóan sok lehetõségre számíthat. Ráadásul Lavender távozásával a fizetési sapka alatt is szabadul fel egy jelentõsebb tétel. A Sparks keretét nézve ez sem lehetett elhanyagolható szempont.

Hirdetés