Hirdetés
Archivum

Január eleji átigazolási körkép:

:

Hirdetés

Az év elsõ hete is több igazolást hozott a nõi szakágban. Változik a Gdynia kerete és megvált egyik légiósától a gyengélkedõ Brno is. Nemzetközi hírösszefoglaló.

Összefoglalónkat ezúttal Lengyelországban kezdjük, ahol az élcsapatok közül a Gdyniánál várható nagyobb változás. Az Euroligában a Gyõr csoportjában szereplõ együttes nem hosszabbította meg Justyna ¯urowska év végén lejáró szerzõdését. A lengyel válogatott játékos ezt követõen Franciaországba a Basket Landes alakulatához szerzõdött. ¯urowska az Euroligában 7 pontot, 3.4 lepattanót és 1.8 gólpasszt átlagolt.

Gdyniából érkezõ hírek szerint Ines Ajanovic és Jolene Anderson jövõje sem biztos a csapatnál. Ezeket a híreket a klub még nem erõsítette meg, de Javier Fort a Lotos Gdynia hivatalos honlapjának nyilatkozva nem zárta ki, hogy még módosul a keret.

Tovább gyengült a jelentõsen megfiatalított Brno. A szebb napokat látott cseh csapatnál nem voltak megelégedve az amerikai légiós Ashley Robinson teljesítményével és szerzõdést bontottak vele. Robinson 8.2 pontot és 6.1 lepattanót átlagolt 9 Euroliga találkozón, de a teljesítményéhez hozzátartozik, hogy egy kellemetlen talpsérüléssel játszotta végig az õszt. Jan Bobrovský a Brno honlapjának elmondta, hogy az amerikai légiós helyett a szezon hátralévõ részére már nem igazolnak senkit.
 

Lassan átteszi a székhelyét Törökországba a WNBA. Ezúttal a Homend Antakya erõsített egy tapasztat WNBA játékossal, miután a szezon végéig aláírt hozzájuk Monique Currie. Az amerikai játékos 2010 decemberében a Galatasaray színeiben a Fenerbahce elleni rangadón szenvedett keresztszalag szakadást, így csak a 2011-es WNBA szezon végén térhetett vissza a pályára. Currie mindössze az évad utolsó 4 mérkõzésén szerepelt a Washington Mystics alakulatában és ekkor 11.8 pontot átlagolt.

Comóban eközben a brit válogatott Kim Butler nem tervezett távozása okoz fejfájást. Az Európa-bajnokságon remek formát mutató játékos a karácsonyi szünet után nem jelent meg a csapat edzésén. Amikor a gárda képviselõi elmentek a klub által bérelt lakásába, akkor azzal szembesültek, hogy Butler mindenét hazavitte. A játékos azóta sem vette fel a kapcsolatot a klubjával, így az olaszok bejelentették, hogy a folytatásban vele már természetesen nem számolnak. Jelenleg a comói klub ügyvédei azt vizsgálják, hogy milyen szankciót lehetne alkalmazni Butler ellen.

Zárásul pedig egy tengerentúli hír, Carol Ross lett a Los Angeles Sparks vezetõedzõje. A játékosként hosszú pályafutást maga mögött tudó edzõnõ az elmúlt három évadban az Atlanta Dream másodedzõjeként dolgozott.

Hirdetés